צניחת הדופן האחורי של הנרתיק

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

06/05/2012 | 15:22 | מאת: שירה

שלום רב, אני אחרי לידה ראשונה של תינוק מקסים אשר נולד במשקל 3600 בלידה רגילה. אציין ששלב הלחיצות ארך כשעה וחצי ומשכך אובחנתי לאחר כחודש מהלידה בצניחת הדופן האחורי של הנרתיק. מהסתכלות על הנרתיק אני יכולה לראות מעיין ג'ולה בצבע אדום וכמובן שאני יכולה למשש אותה. אני כעת 6 שבועות לאחר הלידה ויש לי עדיין כאבים באזור. הכאבים באים לידי ביטוי בתחושת משהו בין הרגליים אשר מלווה אליו כאב, כובד באגן ותחושת כבדות בדפנות הנרתיק. רציתי לדעת האם באמצעות פיזותרפיה של רצפת האגן הכאב יחלוף? אני מרגישה כאילו אני לא אוכל יותר לרקוד, לרוץ או סתם לטייל יותר מחצי שעה מבלי להרגיש תחושת כאב :( אודה לקבלת תשובתך.

07/05/2012 | 09:40 | מאת:

רצוייה בדיקה של רופא נשים להערכה אם בכלל מדובר בצניחה (מה סוג הצניחה, איזו דרגה וכו'), ובהתאם לכך לתכנן טיפול. כעיקרון אם מדובר בצניחה קלה - פיזיותרפיה יכולה עוזרת. אם בצניחה משמעותית יותר - פחות עוזרת. כמו כן חשוב לדעת מתי ילדת - אם לפני כחודש, הסיכוי שזה יסתדר באופו עצמוני, אם לפני יותר משלושה חודשים - נידרשת הערכה.