בעיה ארוכת שנים

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

19/04/2012 | 23:09 | מאת: בישנית

שלום. אני באמת ביישנית. אני סובלת מתופעת בריחת שתן כ- 25 שנה והתביישתי לדבר על זה. היום אני במצב שזה כבר בלתי נסבל עבורי. חלק מהבושה נובע שאני בשנות ה-30 המאוחרות של חיי ואני עדיין בתולה והחשש הוא לא רק באופן הטיפול אלא גם באופן הבדיקה. בדיקה רפואית חודרנית מרתיעה אותי. אין לי מושג איך בודקים את המצב שלי ומה הן הדרכים שניתן לטפל. כפי שציינתי אני מתביישת ולכן לא דיברתי כמעט עד עכשיו. בעבר סיפרתי לרופאת המשפחה שלי והיא נתנה לי כדורים שמעט סייעו באותה התקופה, אולם כיום יש לי בעיה של חלבונים בשתן הנובעים מעודף משקל. ירדתי די הרבה במשקל ועימה שופר מצב תופעת החלבונים בשתן שאני גם נוטלת כדורים: אוקסר 12.5 פעמיים ביום בהמלצת נפרולוגית. פרט לכדורים אלה אני נוטלת אסטל. אני לא יודעת אם כדורים הם הפתרון המתאים עכשיו ורציתי לדעת אם יש פתרונות לעזור לי במצבי. מעדיפה לא כדורים. אודה לתשובתך.

19/04/2012 | 23:14 | מאת: בישנית

שכחתי לציין שעל אף הירידה במשקל לא השתפר מצב בריחת השתן. המצבים שזה קורה: בעת שיעול, מאמץ, דחיפות לשירותים, קושי להתאפק בזמן ממושך כשאין שירותים בסביבה ולפעמים ללא סיבה.

23/04/2012 | 08:53 | מאת:

את צריכה הערכה אורודינאמית בכדי לדעת בדיוק את סיבת דליפת השתן. הערכה אורודינאמית לא נעשית ע"י בדיקה וגינלית, אך כרוכה בהחדרת קטטר דק לשלפוחית השתן. בהמשך בהתאם לתוצאות מחליטים על הטיפול. לעיתים קרובות פיזיותרפיה של רצפת האגן יכולה לחולל פלאים.