בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

21/09/2011 | 01:25 | מאת: מירון

שלום, אני בן 23 וביצעתי השבוע בדיקות שתן. אודה לכם על חוות דעתכם. הבנתי שיש לי כנראה דם סמוי בשתן, ישנו ערך אחד שחורג. תודה. GLUCOSE - U STRIP , תוצאה-NORMAL BILIRUBIN- U STRIP , תוצאה-NEG KETONES- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי) SPECIFIC GRAV-U STRI , תוצאה 1.012 (נורמה 1.001-1.030) PH- U STRIP , תוצאה 5.5 /µl (נורמה 4.8-7.4) PROTEIN- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה 0-30 מיליגרם לדציליטר) UROBILINOGEN-U STRIP , תוצאה-NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP , תוצאה 10 /µl (נורמה-פחות מארבעה תאי דם אדומים לכל דגימה הנבדקת במיקרוסקופ) NITRITE- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי) LEUCOCYTES - U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי) תודה

21/09/2011 | 12:52 | מאת:

למירון שלום. לצורך הבהרה הפורום עוסק בבעיות מתן שתן בנשים בלבד ולא בגברים. עיניינית בקשר לבדיקתך - אכן יש נוכחוות של כדוריות דם בכמות חריגה במעט בשתן. הדבר יכול להיות גם בגדר הנורמה וגם להעיד על מצבים חריגים. יש צורל לשלול אפשרות של זיהום ע"י ביצוע תרבית שתן. כמו כן הייתי ממליץ על בדיקת אורולוג המטפל בגברים או בהערכת רופא המשפחה שמכיר אותך טוב, ויכול לדעת מס' דברים רפואיים עליך נוספים שעליהם אין לי מידע או גישה. בברכה ד"ר גינת