חיידק Escherichia coli בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

23/02/2012 | 21:22 | מאת: מירי

שלום רב ביצעתי בדיקת שתן ותרבית והתוצאות: תהליך הבדיקה התוצאה REMARKS (MICRO) Order Comments REMARKS (MICRO) מקום לקיחה: שתן Urine culture 100,000 בתרבית צמחו מעל Escherichia coli . Amoxicillin/Clavul A רגיש 4 Ampicillin/sulbactam רגיש 4 Amikacin רגיש <=2 Cefaclor רגיש בינוני . Cephalothin רגיש בינוני 16 Cefoxitin רגיש 8 Ciprofloxacin רגיש <=0.25 Cefuroxime רגיש 4 Ceftazidime רגיש <=1 Ceftriaxone רגיש <=1 Gentamicin רגיש <=1 Imipenem רגיש <=1 Nitrofurantoin רגיש <=16 Ofloxacin רגיש <=0.25 Piperacillin רגיש <=4 Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20 Ertapenem רגיש <=0.5 הרופאה רשמה לי אנטיביוטיקה. שאלותיי הן: 1. האם לקחת 5 ימים?? 2. האם מדבק ביחסי מין עם קונדום? 3. האם יש לחזור לאחר סיום הטיפול על בדיקת השתן?? 4. הבדיקת שתן יצאה טוב והתרבית לא, איך יתכן?? תודה

24/02/2012 | 13:31 | מאת:

יש לך דלקת בדרכי השתן. תיקחי אנטיביוטיקה ל- 5 ימים ותחזרי על התרבית שבוע לאחר סיום האנטיביוטיקה. במידה ולא מפריע לך את יכולה לקיים יחסים.