דלקות בדרכי השתן חוזרות

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

13/02/2012 | 11:44 | מאת: מיכל

שלום בשנה וחצי האחרונות יש לי דלקות בשתן חוזרות רוב הפעמים זה היה מלווה בחום טופלתי כבר 4 פעמים באנטיביוטיקה ועכשיו שבועיים לאחר הטיפול האנטיביוטי שוב חזרה הצריבה בשתן. עשיתי שוב בדיקת שתן ואולטרסאונד כליות, האולטרסאונד יצא תקין והבדיקת שתן מראה על זיהום. הרופאה הציעה לי לקחת שוב אנטיביוטיקה ואני לא מוכנה. לקיחת אנטיביוטיקה באופן קבוע גם גורמת לנזקים (פלורת הנרתיק מערכת החיסון) והיא לא פתרון מתאים אם הבעיה חוזרת על עצמה כל הזמן. אני כבר ממש בלחץ מזה כיוון שאני מנסה להכנס להריון ובכל פעם לאחר קיום יחסי מין בתקופת הפוריות חוזרת הדלקת ואני חוששת להכנס להריון כשיש דלקת, כמו כן לקחת אנטיביוטיקה כשיש סיכוי שנכנסתי להריון זה לא מרגיע אותי בכלל. אנחנו מנסים להכנס להריון כבר 6 חודשים ואני מרגישה שבגלל שהגוף שלי נתקף בדלקת כל הזמן הסיכויים להריון פוחתים. מה לעשות? איזה טיפול אני צריכה לקבל? כיצד אפשר למנוע את הדלקת? אשמח לתשובות תודה מיכל

13/02/2012 | 11:52 | מאת:

אם את סובלת מצריבה בשתן ויש עדות לכך שיש דלקת בבדיקת שתן רצוי לקבל טיפול. ממה שכתבת אני מבין כי הארועים היו בעקבות קיום יחסים (אם לא אז תקני אותי), אם כן - יש צורך בנטילת טיפול אנטיביוטי סביב מועד קיום יחסים - 2 טבל' מיד לאחר קיום יחסים. אינני רואה כל סיבה מדוע לא תקחי טיפול מניעתי באנטיביוטיקה גם לפני ובמהלך הריון - כמובן אנטיביוטיקה שמותרת בהריון. הכי חושב את צריכה להיות במעקב אורולוגי או אורוגינקולוגי טוב.

13/02/2012 | 12:15 | מאת: מיכל

לגבי הזיהום שיש לי עכשיו האם אני חייבת לקחת אנטיביוטיקה? אם זו לא דלקת חריפה המלווה בחום, אין אפשרות להעביר אותה עם דברים טבעיים כמו אבקת חמוציות, חליטת פטרוזיליה, שתייה מרובה פשוט אני ממש מסתייגת מלקחת שוב לגבי לקיחה לפני ובתקופת הריון איך אפשר לדעת אם באמת צריך לקחת? יש בדיקות מקיפות יותר שאפשר לעשות? מה ההבדל בין אורולוגיה לאורוגינקולוגיה?