דלקת חוזרת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

19/01/2012 | 00:46 | מאת: שיר

שלום אני בת 23, וכשהייתי תינוקת היה לי ריפלקוס השתן. טופלתי באנטיביוטיקה עד גיל 5 באופן יומיומי והחלמתי לחלוטין. לא היו לי דלקות עד שהתגייסתי לצבא. כשהייתי בטירונות היתה לי דלקת פעם אחת, וכשהשתחררתי פעם נוספת. לאחר כשנה התחלתי לקיים יחסי מין לראשונה ומאז יש לי דלקות כל כמה חודשים. אני בד"כ מטופלת ע"י זינאט או ציפרודקס למספר ימים וזה עובר. הבעיה היא א'- שהדלקת כל הזמן חוזרת וזה לא נעים ומטריד... וב'- שאם אני מתאפקת במתן שתן מתחיל לכאוב לי במותן ימין באיזור הגב, הכאב נעלם לאחר ההשתנה. באולטראסאונד יצא שהכליות בגודל ומרקם תקין, שמורות. מה אומר הכאב הזה בצד ימין? כיצד אני מונעת הישנות של הדלקות? והאם זה מסוכן? האם יש נזק לכליה? או שחזר לי הריפלוקס?... תודה

20/01/2012 | 11:11 | מאת:

מס' אפשרויות טיפוליות: לקחת אנטיביוטיקה מניעתית לתקופה ארוכה או לקחת אנטיביוטיקה ליום יומיים כל פעם לאחר קיום יחסים. וכמו כן לעברו בדיקה גינקולוגית.

21/01/2012 | 17:05 | מאת: שיר

האם לכל החיים אצטרך לקחת אנטיביוטיקה לאחר קיום יחסי מין? וגם מה עם הכאבים במותן? זה אומר משהו?

21/01/2012 | 19:38 | מאת:

ייתכן וכן. הכאבים במותן יכולים להיות קשורים או לא. את צריכההערכה גינקולוגית.