בבקשה אל תצחקו על השאלה שלי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

12/09/2012 | 14:27 | מאת: אלכס

אני גבר שמן מאוד. 102 קילוגרם. התחביב שלי הוא שחייה. אני שוחה תמיד עם בגד ים קטנצ'יק וצמוד, מה שנקרא "ספידו". כשאני מתקרב למים כולם מסתכלים על הכרס הענקית שלי. אני נורא אוהב את זה. זה נשמע מטומטם, אבל אני נהנה מהתשומת לב וההלם של האנשים. יש בזה משהו לא נורמלי, שאני נהנה מזה?. ידידות שלי אומרות שזה מעוות ומשוגע לגמרי. אני טוען שזו בריאות נפשית במיטבה. מה דעתכן?. איפה האמת?.

שלום, מחד- משמח שאתה מרגיש בנוח בגוף שלך, גם אם הוא לא עומד בסטנדרטים החברתיים והתרבותיים של ימינו.. מאידך, נשמע שהדרך שלך 'לתפוס מקום' (לקבל תשומת לב והתייחסות) הינה באמצעות הגוף והמשקל. כולנו זקוקים לתשומת לב, התייחסות וקבלת מקום ייחודי, וזוהי אמנם דרך, אבל כזו שמקשה עליך לעשות צעדים בעניין. עודף משקל הוא בעיה בריאותית שיש להתייחס אליה (ולא רק עניין אסתטי). אגב, גם אם היית רזה באופן קיצוני והיית נהנה מתשומת הלב של הסביבה בשל כך- תשובתי הייתה נשארת זהה. לכן, נכון בעייני לחשוב מהם הצרכים האמיתיים שלך (מה זה הדבר שאתה "אוהב"? האם שמסתכלים על ה"כרס" או שמסתכלים עליך באופן כללי למשל), ולמצוא דרכים מתאימות להשגתם ומימושם, ובאופן שאינו פוגע בבריאותך ומאפשר לך חופש אמיתי. בהצלחה לך, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה