בת שנה מתנגדת לאוכל בכפית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

02/09/2012 | 10:54 | מאת: שני

שלום רב, בתי בת שנה מאז לידתה (לאחר שלושה חודשים ) נמצאת עם אמא שלי ,ששומרת עליה ,מאכילה אותה וכ"ו. בתי תמיד לאורך השנה שמרה על אחוזון משקל נמוך יחסית אך קבוע (25% ). מאז שהעברתי אותה לאמי כל האכלה של התינוקת לוותה בקשאים לא מעטים. אך כאשר התינוקת התבגרה והתחילה לאכול מכפית לאחר כ-2,3 כפיות היא מסובבת את הראש וכן מניחה את ידה על הפה ---כך שלא ניתן להאכיל אותה. ועל מנת להאכיל אותה נדרש לתת לה הרבה משחקים ביד,שירים,סרטים מצויירים וכ"ו ורק כך היא היתה אוכלת (ולא מעט) כאשר איזשהו משחק בידה וסרטים מצויירים ברקע. לפני שבוע שמנו אותה בגן וגם שם ממשיכות אותם הבעיות: ברגע שנותנים לה לאכול היא מסרבת לשבת בכסא ואם כבר יושבת אז מיד כאשר רוצים להאכיל אותה ולא משנה במה מסובבת את הראש ,ומניחה את ידה על הפה ותוך שבוע רזתה בחצי קילו. יש לציין שהיא עושה את זה תמיד גם כאשר היא רעבה מאוד (כלומר לא אכלה מ-8 בבוקר עד 15:00 ) ושנותנים לה לאכול חוסמת את הפה עם היד אבל אם נותנים לה משחקים אוכלת את כל המנה. השאלה שלי היא:. 1.איך ניתן להרגיל את הילדה על מנת שתוכל בצורה נורמלית ולא תניח את ידה על הפה? ושיהיה ניתן להאכיל אותה ללא משחקים?(וחשוב שבנתיים לא תאבד הרבה ממשקלה). 2.מה ניתן לעשות כדי לגמול אותה מההרגל של משחקים בזמן האוכל? 3. האם כדאי לעשות את זה עכשיו ביחד עם ההסתגלות לגן כי גם כך קשה לה ההסתגלות לגן?

שני שלום ראשית, עלי לציין שביתך נמצאת על אחוזון משקל שאינו נחשב לנמוך אלא לתקין, כמו כן העובדה שהיא מצליחה לשמור על אותו אחוזון קבוע משקפת התפתחות תקינה כמצופה וכמובן מרמזת על אכילה מספקת בהתאם לצרכיה. לגבי שאלותיך, הייתי ממליצה לקבוע פגישה עם דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדים (דרך קופ"ח) לשם מעקב משקלי וכמובן ייעוץ והדרכה כיצד לנרמל את אכילתה. באופן כללי כיוון שהיא כבר בת שנה ומסוגלת כבר לאכול לבדה (באופן חלקי כמובן) הייתי ממליצה להפסיק להילחם איתה ולתת לה מאכלים שמחזיקים ביד כמו פסטה, חתיכות תפוחי אדמה, לחם, פרי וירק מקולף, ארטיקים קטנים, קרקרים, גבינה צהובה וכדומה לגבי מזונות שלא ניתן להחזיק ביד כדאי לנסות להאכיל אותה עם 2 כפיות אחת לה ואחת לך (או למי שמאכיל אותה) ופשוט לתת לה לנסות לבד, להאכיל אותך וכו'.. לגבי המשחקים בזמן האכילה ובכלל הסחות הדעת מומלץ לעבור לארוחות משפחתיות (אפילו של חלק מבני הבית) כדי לייצור הרגלי אכילה נכונים והקשבה לרכב ולשובע כמובן. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה