ירושלים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

09/09/2011 | 10:37 | מאת: לילי

שלום אני בת 33 אמא לשלושה ילדים גובהי 1.55 היום אני שוקלת 35 ק' אני נמצאת במתח נפשי בעיות זוגיות, מריבה הכי קטנה עם בן זוגי גורמת לי לחוסר תיאבון ושאנחנו משלמים זה עובר לי ואז אני מנסה להשמין ושוב יש איזה מריבה שהורסת לי את הכל. יש לציין שאני לא אוהבת את עצמי ככה רזה ואני מאוד רוצה להשמין שהכל בסדר אני אוכלת יפה לא יותר מידי אבל בסדר. מצבנו כרגע ממש לא טוב ואני פוחד שאני ירזה יותר. אני מאוד עייפה, אין לי מצב רוח, אין לי חשק לעשות כלום מצידי להיות כל היום לבד במיטה ושיעזבו אותי בשקט, אין לי סבלנות לילדי וזה שובר אותי. מבקשת את עזרתך, מה עלי לעשות? האם יש כדור או משהו שיכול לעזור לי רגשית או שפשוט יהיה לי חשק לאכול. תודה

09/09/2011 | 10:54 | מאת: לילי

יש לציין שתמיד הייתי רזה המשקל הכי גבוה היה 42 אולי בגיל 17 , מתקופת הצבא אני שוקלת 40 וולא מצליחה לעלות, עכשיו זה המשקל הנמוך ביותר שהגעתי אליו הכל משבר מוריד ממני קילוגרמים בקלות. תודה

ברגע שענייינים רגשיים משפיעים על אכילה או אי אכילה, באופן כל כך קיצוני, צריכה להידלק נורה אדומה.. לפעמים אנחנו ?מדברים? דרך הגוף, דברים שצריכים להיאמר בדרך אחרת לגמרי- ישירה וכנה. את היכולת הזו חשוב ללמוד.. איני יכולה להמליץ על טיפול תרופתי, זה בסמכותו של פסיכיאטר, אבל בהחלט יתכן שטיפול תרופתי יוכל לסייע להקל קצת את עומס הרגשות שעומד בבסיסו של הקושי שלך.. בדרך כלל, מומלץ לשלב בין טיפול תרופתי, תזונתי ורגשי, כדי שהמצוקה תקבל מענה משולב ואופטימאלי.. בהצלחה, קרן, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה