נערה שמנה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

09/04/2012 | 14:22 | מאת: יעל

בתו של בן זוגי הינה נערה בת 14. היא נוטלת כדורים פסיכיאטריים (גאודון). בשנתיים שלוש האחרונות היא אינה מפסיקה לעלות במשקל וכל נסיות הדיאטה שהוריה מנסים איתה אינם מצליחים. היא אינה מצליחה לשמור וכל היום רק מחפשת אוכל. הוריה משקיעים מאמצים בכיוונים שונים במטרה לפחות לעצור את העליה במשקל (שלא לדבר על ירידה במשקל). אביה מנסה לקחת אותה לחדר כושר פעם פעמיים בשבוע אך כמובן שזה לא מספיק והיא גם די מנתגדת לענין. היא חסרת מוטיבציה לרדת במשקל. אני מציינת כי המחשבה והמטרה לגרום לה לרדת במשקל היא גם בריאותית וגם אישית (בטחון עצמי) וכמובן גם חברתית. יש מצב שנטילת הכדורים הפסיכיאטריים תורמת רבות להשמנה או להגברת התיאבון ואולי גם הרצון של הרויה שמנסים בכל דרך לגרום לה לרזות. האם לה ההשמנה מפריעה? היא טוענת שכן אך חשה חוסר יכולת לשלוט באכילה. מה עושים כדי לעזור לה לרדת במשקל ? ואם כאן לא ניתן למצוא מענה - היכן כן ניתן? תודה רבה

שלום יעל אחת מתופעות הלוואי של נטילת טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי היינו עלייה במשקל אך יש לציין שבהחלט לא חובה שהמשקל יעלה. פעמים רבות התנהגות אכילה חריגה אצל ילדים (כמו גם אצל מבוגרים)עלולה להיות איתות למצוקה רגשית קשה אותה הם חווים. במקרים אלו תפריט לירידה במשקל והתעקשות על ביצוע פעילות גופנית לא יועילו ובמקרים רבים רק יזיקו ויובילו להגברת המצוקה ולהמשך העלייה במשקל... אני בטוחה שלביתו של בן זוגך מפריעה ההשמנה אך כפי שהיא מצליחה לומר לבדה היא חווה סביב האוכל חוסר שליטה ולכן חשוב לסייע לה להבין את מקור הבעיה לחוסר השליטה בעזרת תמיכה של אנשי מקצוע מתחום הפרעות האכילה. ממליצה בחום על שילוב של טיפול תזונתי ורגשי. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה