תזונה בטיפול

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

30/03/2012 | 17:49 | מאת: דנה.ד

שלום, לפני כשנה עשיתי דיאטה שאיבדה שליטה. כיום אני סובלת מתת משקל (1.63 40 קג") ומנסה מאוד לעלות. אני מטפלת אצל דיאטנית 3 חודשים וללא הצלחה. מה שעוד יותר מדאיג שהתחלתי אצלה מ-42.5 ק"ג ואני מוסיפה לרדת ולרדת. בהתחלה חשבו שמדובר בבעיה רפואית (וקיימות מספר בעיות), אך כעת חוששים שמדובר בהפרעת אכילה. ואכן אני חושבת שמלווה כאן פאן רגשי חזק עם אוכל, כיוון שאני לא מפסיקה לחשוב "דיאטטי". ישנם ימים שאני אוכלת טוב, אך עדיין במשקלי עוד, מפחדת לה"שמין". אני התחלתי טיפול עם פסיכולוגית שמתמחת בהפרעות אכילה, אך כעת אני במצב שאני חוששת לחיי. איני מרגישה טוב כלל. אני מנסה לעבוד גם קצת עם עצמי במחשבות הטורדניות הללו, הורי מאוד דואגים לי. יש לך המלצות תזונתיות שיכולות לעזור במצבי? קיבלתי תפריט עמוס באוכל ועשיר. (אני מאוד מאוד אוהבת תמרים ותפחים שאני מרבה בהם ביום יום עם אכילת יוגורטים). תודה מראש, דנה.

שלום דנה אני שמחה לשמוע שהתחלת טיפול אצל פסיכולוגית שמתמחה בהפרעות אכילה וממליצה מאוד לשלב טיפול תזונתי אצל דיאטנית המתמחה בתחום... כיוון שבמקרים בהם תת המשקל נובע מקיומה של הפרעת אכילה לא מספיק לתת תפריט עשיר אלא חשוב להבין ולעבוד כחלק מהטיפול התזונתי במחשבות סביב הפחד להשמין למרות תת המשקל, הפיתוי לאכול דיאט, לבדוק ביחד את מחירי התת משקל ועוד ועוד בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה