ייעוץ לגביי דיאטת השמנה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

13/12/2011 | 20:18 | מאת: רינת

לפני כשנה וחצי התחלתי דיאטה וירדתי 60 קילו ארוחה אחת ליום של 2 פרוסות לחם והגעתי למשקל של 48 בגובה 1.58 הפנו אותי לדיאטנית כי הוגדרתי כאנורקסית , אני ביקשתי עזרה ובפגישה השניה היא נתנה לי תפריט לאחר שהייתי חיה על כוס או 2 של נס קפה ו2 פרוסות לחם של 6 הארוחות רשמתי פה את התפריט ארוחת 7.30 2 לחם לבן+ כף גדושה של טחינה/חומוס/גבינה קוטג 5% + ירק וכוס מים ארוחת 9.30 2 לחם לבן+ כף שטוחה של טחינה/חומוס/גבינה קוטג 5% + ירק + פרי+ כוס חלב+ כוס מים ארוחת 12.30 6 כפות פתיתים/ אורז/ מקרוני/ קוסקוס+ 3 קציצות בגודל פלאפל/ 1 שניצל/ 2 שוקי עוף/ 1 ירך עוף+ קערית ירקות+ כוס מים ארוחת 15.30 כוס ברנפלקס חד פעמית של 30 גרם בערך+ כוס חלב+ כוס מים+ פרי ארוחת 18.30 2 פרוסות לחם לבן+ ביצה קשה/ קופסת טונה קטנה אישית משמן סחוטה היטב+ כף שטוחה של מיונז/ חומוס/טחינה+ 2 ירקות ומים ארוחת 21.30 כוס ברנפלקס כ30 גר'+ גביע יוגורט 3%+ כוס מים אחרי שבוע שאני מתמידה בדיוק בתפריט ובשעות האכילה עליתי 5 קילו מקודם חזרתי ממנה והיא אומרת שזה נורמלי ורוב הסיכוים שכל המשקל שעליתי הוא נוזלים שהגוף היה צריך שאלתי היא האם כל שבוע העלה כזאת כמות של קילוגרמים או שזה בגלל שהגוף לא רגיל וזה יתאזן ושבוע הבא הגוף לא יעלה בכלל, מה את חושבת שכך אני יעלה כל שבוע? התפריט נשאר אותו תפריט לבנתיים שבוע ימים לא יצאתי בקיבה לאחר כל כמות האוכל שקיבלתי בתפריט ורק ביומיים האחרונים היו לי פעמיים ביום יציאות אשמח באם תענו לשאלתי רינת

שלום רינת אני שמחה לשמוע שפנית לעזרה, עלי לציין שחשוב שהטיפול בהפרעת אכילה יכלול לצד הטיפול התזונתי (הניתן ע"י דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה) גם טיפול רגשי אשר מטרתו לתת מענה למצוקה הרגשית שהובילה לפיתוח דפוסי אכילה לא יעילים ולהתמודד עם הקשיים שהציתו את הבעיה הזו מלכתחילה. העליה במשקל נובעת ככול הנראה משילוב של הגדלת כמות הקלורית לאחר תקופה של הרעבה ועצירות. מומלץ שתפני את השאלות והחשש שאת מעלה לגבי קצב העליה במשקל בקול ובאופן ישיר בתוך הטיפול. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה