ריספרדל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

13/12/2011 | 19:21 | מאת: מישהי

שלום, יש לי הפרעת אכילה (תת-משקל, בולימיה) ולפני מספר ימים ניתן לי חצי מיליגרם ריספרדל ביום. הפסיכיאטר אמר שהכדור אמור להשפיע על דרך החשיבה (אמרתי לו שיש מקומות שהייתי רוצה להרזות). קראתי על התרופה הזו ונכנסתי קצת ללחץ -היה כתוב אאל"ט שהיא מגבירה את התיאבון וגורמת לעלייה במשקל. האם כמות של חצי מיליגרם - מיליגרם ביום עלולה לגרום לעלייה במשקל? תודה רבה

שלום, רספרידל היא אכן תרופה המסייעת בהתמודדות מול החשיבה המאפיינת את הפרעת האכילה (למשל- תפישת גוף מעוותת, חרדות בעוצמות גבוהות). תופעת הלוואי איננה השמנה אלא ל-ע-י-ת-י-ם הגברה של התיאבון. מציעה לך להתייעץ עם מי שרשם לך את התרופה, ולזכור, שמטרת הטיפול היא לאפשר לך את העלייה במשקל שאת כנראה צריכה לעשות.. להפחית את החשיבה והחרדה הכרוכים באכילה ובעלייה במשקל.. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות

15/12/2011 | 19:06 | מאת: מישהי

מנהלי פורום הפרעות אכילה