לא בא לי לאכול

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

06/09/2011 | 22:19 | מאת: אני

שלום.אני בת 22 ובחודש האחרון ירדתי במשקל, בערך ארבעה קילוגרמים..לא עשיתי דיאטה ולא שום דבר..פשוט ירד לי התיאבון..כששמתי לב לזה שירדתי במשקל, בערך לפני שבוע וחצי- שבועיים, אז כאילו פתאום נהייתי מודעת לזה ועכשיו אני מפחדת להשמין בחזרה ואפילו בא לי להמשיך לרזות (אני שוקלת 56 והגובה שלי הוא 1.70) ואני מרעיבה את עצמי..לא אוכלת כלום (רק שותה מים) עד הערב..ובערב אני אוכלת ארוחה אחת...וזהו ככה עד למחרת...בגלל זה אני חלשה כל הזמן ובלי אנרגיות בכלל...אבל אני לא רוצה לאכול..אני יודעת שאני חייבת ובגלל זה אני אוכלת את הארוחה האחת ביום, כדי להצליח לתפקד..הצורך והרצון לאכול מרתיחים אותי ולא בא לי שהם יהיו לי יותר! רק כשהגוף שלי בלי אוכל ואני מרגישה את הרעב בטירוף וכבר עם חולשה מרעב אז אני מרגישה רזה וכשאני אוכלת אני מרגישה שהשמנתי ושאני חייבת להרזות....זה הפרעת אכילה? תודה

06/09/2011 | 23:19 | מאת: שם בדוי

היי, פעם גם אני הרגשתי כמוך. אני ממש ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריט מאוזן ובריא ואף לטיפול כבר בשלב ההתחלתי הזה, וזאת לפני שהרגשות האלה יתחילו לשלוט ולאחוז בך בחוזקה כה רבה. בלי לשים לב הופכים להיות שבויים של המחשבות הללו, החסרות כל טיפת היגיון. לכי כבר עכשיו כשאת יותר חזקה מה"קולות" האלה, ואל תיכנעי להם. זה טוב שאת מודעת לכך שמשהו פה לא בסדר.

להפרעות אכילה ישנם כל מיני הגדרות וקריטריונים, אבל נשמע שזה לא ממש משנה- כי ברור שמשהו לא טוב קורה לך, ואת ערה לזה. ירידה במשקל, חשיבה טורדנית ופגיעה בתפקוד כמו שאת מתארת, הם סימן שאיבדת שליטה על המצב.. יכול להיות מאוד 'קל' להיסחף לתוך המערבולת הזו ולכן חשוב שכבר בשלב הזה תפני לעזרה. בהצלחה, קרן , מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה