חיים עם הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

16/01/2016 | 09:07 | מאת: פלונית

שלום, בגיל 14 התחילה אצלי הפרעת אכילה אקטיבית (הקאות ובולמוסים) שנמשכה מספר שנים עד ש"התחלפה" להפרעת אכילה שהתבטאה במשקל נמוך, אכילה מצומצמת ולעיתים בולמוסים. כיום, שאני כבר בת 28, ההפרעה עדיין לא נעלמה. אני בטיפול של דיאטנית ומנהלת אורך חיים תקין לחלוטין (לומדת, עובדת, מבלה) אבל הפרעת האכילה כל הזמן ברקע: אין לי מחזור, משקל נמוך (תת משקל קל), פחד ממאכלים רבים ואכילה שנראית לאחרים קצת מוזרה. השאלה היא: האם באמת ניתן לחיות ככה? האם זה יכול לעבור מתישהו או שזה כבר כרוני? האם ניתן לחיות נורמלי בלי מחזור ועם אוסטיאופורוזיס (שנה שעברה ראו שיפור קל בצפיפות העצם)? אני מאוד משקיעה ומשתדלת להיות בריאה אבל עדיין לא הצלחתי, גם אחרי שנים של טיפול, להגיע למצב תקין לחלוטין.

שלום, הפרעת האכילה מלווה אותך מחצית מחייך, ואם זה כך, זה מהלך כרוני אכן.. אבל זה ממש לא אומר שאי אפשר אחרת... ליווי דיאטני שיש לך אמור לסייע לתקן את המשקל וגם לאפשר גמישות במגוון באוכל, בכמויות ובסיטואציות שונות (חשוב במקרה שלך שהליווי יהיה אצל מומחה להא). אם לא די בכך, כדאי לפנות גם לטיפול רגשי (כנל) כדי להבין את שורש הבעיה, המחסומים הרגשיים הטמונים תחת הקושי ואיך ניתן לנהל חיים רגשיים טובים יותר (ועם הפרעת אכילה כרונית- החיים הרגשיים בטוח מושפעים). אפשר ללמוד לחיות עם הא כרונית אבל בהחלט ניתן לבדוק גם אפשרות להיפרד ממנה, גם אחרי כל כך הרבה שנים של מחלה. אל תתייאשי, ותפני לעזרה מתאימה... בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה