קושי לעלות במשקל כבר מעל עשור

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

25/12/2015 | 13:03 | מאת: דוד

שלום, הגובה שלי הוא 1.90 והמשקל שלי נע בין 57-60 ק"ג. הגיל שלי הוא 25 והיחס גובה-משקל הזה קיים אצלי עוד מימי חטיבת הביניים. לאורך השנים יצא לי לשאול רופאים שונים ואף דיאטנית איך לעלות במשקל וקיבלתי 2 תשובות, הראשונה הייתה "אל תדאג זה יבוא עם הגיל" והשנייה זו הייתה המלצה לתפריט שיישמתי במשך כמה חודשים, אך ללא כל שינוי במשקל הגוף. ניסיתי על דעת עצמי מספר פעמים להתחיל לעסוק בפעילות גופנית אירובית במטרה לפתח טיפה שרירים בתקווה שזה יפתח לי את התיאבון, בפועל התיאבון נפתח, אך ירדתי ב1-2 ק"ג ודבר זה הבהיל אותי אז מיד הפסקתי ולשמחתי הצלחתי להחזיר את ה1-2 ק"ג שאיבדתי מאוחר יותר. גופנית אני מרגיש מעולה, אבל אני חושב שהתת משקל הזה מוריד לי את הביטחון העצמי ברגע שאני צריך להוריד חולצה במקום ציבורי והייתי שמח לעלות קצת במשקל. כמו כן, אני צמחוני 5 שנים ללא שינוי במשקל. בעבר הייתי אוכל מהכל, אך השינוי בדיאטה לא השפיעה על המשקל לא כלפי מעלה ולא כלפי מטה. אם יש צורך בעוד מידע חיוני, אשמח לשתף. תודה, מקווה שתוכלו למצוא לי פתרון. דוד

שלום, בגדול- ישנם שני כיווני מחשבה/עבודה אפשריים. האחד- לשוב לייעוץ תזונתי ולקבל תפריט עתיר והמלצה לתוספים שיאפשרו עלייה במשקל. אם תתמיד בו- אין סיבה שלא תעלה (אם הכל תקין מבחינה פיזיולוגית). השני- לעבוד באופן רגשי על הדימוי העצמי ודימוי הגוף, כדי להגביר את תחושת הבטחון שלך, שלא חייבת להיות תלויה במשקל מסוים או במראה גוף כזה או אחר. הכי נכון- לעשות עבודה משולבת.... בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה