כלא של עצמי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

24/12/2015 | 20:27 | מאת: מיואשת

שלום...אני בחורה בת 25 שמתמודדת יותר נכון נלחמת במשקל שלי מגיל צעיר מאוד. יש לי עודף משקל של 10-12 ק"ג, שבערך כל שנה וחצי אני מצליחה לרדת חצי אבל חוזרת למשקל ההתחלתי כל שנה מחדש. אני כותבת פה כי אני מרגישה שאני מתחרפנת, אני עסוקה בזה 24 שעות, לא חיה כמו שאני רוצה אפשר להגיד שבתקופות שבהן אני לא מצליחה לרזות אני לא חיה בכלל, מתבודדת מסתגרת וזה חזק ממני בעקבות זה גם נכנסת לדיכאון מה שגורם לי יותר לאבד מוטיבציה לחיות ולרזות ולהרגיש יטוב...אני מרגישה במין כדור מתגלגל שלא עוצר. אני עייפה מדיאטות עייפה מלהיות מוטרדת מדבר כל כך בסיסי, חולמת לעשות את השינוי שנים ונכשלת זה פוגע בדימוי העצמי שלי בביטחון שלי בחיים שלי אני מבזבזת כל אנרגיה על הנושא הזה וזה קשה לי כבר קשה לי להתמודד לבד עם השטות הזאת.....עברתי טיפולים פסיכולוגיים וטיפול בהפרעות אכילה היו תקופות שהתגברתי על זה וחייתי וקיבלתי את עצמי ואפילו רזיתי אבל זה לא יציב ושוב אני חוזרת למחשבות ולשגעונות עם האוכל כמו שהייתי נערה מתבגרת. אני בחורה שמאוד מודעת לעצמי, עברתי הרבה בחיים ואני מאוד חזקה, אין משהו שאני רוצה להשיג ואני לא מצליחה.....חוץ מזה חוץ מלרדת במשקל ולהיות בריאה. אני יודעת הכל על תזונה למדתי הרבה יודעת מה טוב לי ומה לא ועדיין לא מצליחה לעשות את זה.....אשמח לעצה טובה למשהו שיכול לתת לי כיוון...תודה רבה

שלום, הגלגל החוזרני הזה מאד מתסכל ומייגע.. לצערי- אין לי פתרון קסם להציע.. כדי להצליח באמת- נדרשים כוח, אורך רוח וזמן. מהי הצלחה- רק את יודעת להגדיר לעצמך (ירידה במשקל ושמירה על משקל יציב? הפחתת העיסוק הטורדני במשקל ואוכל? שיפר מצב הרוח? השלמה וקבלה וכו). חשוב לשאול גם שאלה חשובה ובסיסית- מה העיסוק הטורדני במשקל משרת? אם לא היינו מתעסקים בו- לאן היו הולכות המחשבות שלנו..? לפעמים תשובה לשאלה הזו יכול לתת רמז לתחילת ההתמודדות. אל תתייאשי, בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה