בולימיה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

12/10/2015 | 17:44 | מאת: בחורה

אני אכלנית רגשית/כפייתית, מאז ילדות. המשקל שלי נע מעודף משקל של 5 ק"ג עד 13 ק"ג. בתקופות טובות אני מצליחה לאכול קצת פחות. מאז גיל הנעורים סבלתי מאכילת בינג' אולם לתקופות מסוימות. בתקופות אחרות, האכילה הייתה יותר מהרגיל אולם הצלחתי לשמור על 5 ק"ג עודף משקל. ב-9 השנים האחרונות המצב החמיר: תקופות של שנים סבלתי מאכילת בינג' למשך 3-5 פעמים בשבוע, בנוסף לגסטריטיס כרוני, שמצבו משתפר כשאני דואגת לאכול קצת פחות. אני גם מקיאה לפעמים, בממוצע פעם בכמה חודשים. הרופאים טענו שהסיבה היא הגסטריטיס, אולם שמתי לב שההקאות מחמירות כשאני סובלת מבינג' ואז אני מקיאה בממוצע פעם בחודש-חודשיים. כשאני שומרת על אכילה מסודרת, אני עדיין סובלת מגסטריטיס אולם לא מקיאה. האם ההקאות האלו הן בולימיה? אם כן, מהי דרגת החומרה?

11/11/2015 | 10:33 | מאת: דני

הי, קראתי את הדברים שלך ופשוט הרגשתי כאילו כתבת עליי.. לפני שנה וחצי עשיתי שינוי רציני בחיים שלי.. התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית מדהימה בשם מיכל אופיר, היא עובדת במרכז ד"ר טל. זה לא היה פשוט, זה היה חתיכת תהליך, גם אני הייתי מקיאה. אני כן אובחנתי כבולימית, אני לא יודעת בדיוק מה המקרה אצלך, אבל אני ממליצה מאוד בחום ללכת לטיפול ולהבין את ההיבט הרגשי של ההקאות. שיהיה המון בהצלחה

שלום בהחלט נשמע שאת סובלת מהפרעת אכילה, האם מדובר "רק" בבינג או בבולמיה קשה לי לומר כי דרושים פרטים נוספים. בכול מקרה ממליצה בחום לפנות לטיפול לאבחון וטיפול בהפרעה ממנה את סובלת. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה