בלוטת יותרת המוח,היפופיזה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

09/05/2015 | 23:08 | מאת: ויקי

שלום! אני בת 35, בריאה. עשיתי את כל בדיקות דם, כולל הורמונליות. כשאני יורדת במשקל, בלוטת יותרת המוח,היפופיזה מפסיקה להפריש את ההורמינים וכתוצאה מכל כל המחזור החודשי מפסיק לפעול. למה לבנות עם תת משקל יש בעיה כזאת? מה התפקיד של השומן בשלב הצפציפי הזה ולמה המערכת מתחילה לתפקד עם אחוז שומן מסויים? תודה!

שלום ויקי הפסקת ווסת בבנות עם הפרעת אכילה מתרחשת בעקבות מספר סיבות... משקל והרכב גוף ירודים. אינטק תזונתי ירוד – מאזן אנרגיה שלילי. סטרס גופני ונפשי. פעילות גופנית עודפת. יש לציין שישנם מקרים בהפרעות אכילה שהמשקל תקין ועדיין קיימת בעיה בסדירות המחזור וזאת לאור העובדה שלא הכול תלוי במסת השומן אלא גם בהרגלי האכילה. ממליצה לך לבחון ביחד עם דיאטנית כיצד ואת קצב הירידה שלך במקרים בהם את יורדת במשקל וקיים שיבוב במחזור החודשי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה