משקל רצוי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

18/08/2014 | 21:18 | מאת: כרמלית

ביתי בת 14 וארבעה חודשים. סובלת מזה כשנה מהפרעת אכילה, אשר הולכת ומחמירה. היינו בטיפול אצל דיטאנית, לא היה חיבור וכעת אנחנו אצל דיאטנית חדשה. יש לציין כי עדיין לא קיבלה מחזור . משקל 35 גובה 152. חשוב לביתי לדעת לאיזה משקל אופטימלי עליה להגיע בסןף התהליך. אודה לתגובה מהירה.

שלום, לעיתים קרובות מה שמעסיק בהפרעות אכילה הוא המשקל, וכמובן ישנה דאגה ממשקל היעד- זה שאמורים להגיע אליו בתהליך ההחלמה. חשוב להבין שמשקל יעד אינו מספר מוחלט אלא נתון משתנה שתלוי בגורמים לא מעטים כמו המשקל של האדם לאורך השנים (מצפים לראות שאדם שומר על עקומות הגדילה שלו), רמת הטורדנות המחשבתית במשקל מסוים ועוד. טווח משקל הוא משהו שבהסתמך על הנתונים האישיים ניתן לשער, והוא משהו לדיון עליו עם הדיאטנית המטפלת (שאגב, אכן חשוב שתהיה כימיה עם כל מטפל כמובן). מציעה בשלב הזה לא להתפתות לעסוק במספרים בלבד, אלא במהות שעומדת מתחת.. ולטפל בשורש הבעיה. בדרך כלל נדרשת גם עבודה רגשית במקביל לתזונתית. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה