בעיית אכילה ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

18/05/2014 | 11:28 | מאת: אילי

שלום, לבני בן ה- 12.5 יש אכילה מאוד בררנית מגיל חצי שנה. עם השנים נוספו פריטים בודדים לתפריט. התזונה מורכבת מ: קורנפלקס, מילקי, כריך עם שוקולד, מרק עוף (רק הנוזל), שניצל, אורז, בלינצס , חטיפים , פופקורן, עוגת שוקולד. הנושא של האוכל מהווה חרדה בכל יציאה מהבית והוא כבר מאוד משועמם ממה שהוא אוכל ולא מוכן לנסות דברים חדשים. הוא רזה אבל לא מדי והתפתחות תקינה. מה המסגרת הנכונה לטפל בו ? אני מרגישה שאני חייבת לעזור לו ביחוד שלא יצור לא בעיה חברתית וכמובן בריאותית. תודה

שלום, מתיאורך נשמע שמדובר באכילה בררנית. נכון, כדאי ורצוי לטפל בכך- כדי למנוע השלכות בריאותיות, וכמו שאמרת בעצמך, גם חברתיות. מציעה לך לפנות לדיאטנית שמתעסקת בתחום. בלי קשר, חשוב להבין אם לאכילה הבררנית יש קשר גם לעניינים רגשיים (האם הילד אומר למשל להורים משהו דרך האוכל?), ובמידה וכן- ניתן לפנות להדרכת הורים. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה