תקיעות במשקל האם זה יתכן?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

23/08/2021 | 11:11 | מאת: איריס

שלום, שאלה דחופה , הבת שלי בתהליך החלמה מאנורקסיה, לאחר שעלתה כמה קילוגרמים, ממשיכה להצמד לתפריט ולא עולה במשקל. אשמח לדעתאם בתהליך זה יכול לקרות, ויש תקיעות בעלייה במשקל בזמן זה? אשמח לתשובתך המהירה. תודה

שלום, בהחלט ייתכן מצב של עצירת עלייה במשקל. יכולות להיות לכך מגוון סיבות (בין השאר: פעילות גופנית מאומצת, קיצוץ מהתפריט, הסתגלות של הגוף, מתח מוגבר וכו׳). הכי נכון להתייעץ עם הדיאטנית שמטפלת בבתך ולהבין את מקור העצירה, ומה נכון לעשות הלאה. לא ציינת את גילה, אבל ככלל- ממליצה שבתך עצמה תהיה זו שמנהלת את השיח על כך עם המטפלים שלה- לצורך יצירת שקיפות וכנות בקשר הטיפולי, שתמיד מסייע להחלמה. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות (MA)

מנהלי פורום הפרעות אכילה