חוסר תאבון בת 23 אשמח ליעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

31/05/2021 | 15:07 | מאת: שיר

היי, אני בת 23 בחורה רגילה, בריאה בדרך כלל. מאז שאני זוכרת את עצמי, הייתי רזה תמיד לא אהבתי לאכול, אתן דוגמא לרזה - מכיתה ח' בערך שקלתי 38 ועד היום בת 23 המשקל שלי נע בין 38/41 ולא עולה, אני רוב היום לא רעבה, פשוט לא רעבה! ואם זה לאכול אז רק מתי שהבטן מתחילה לקרקר ולהשמיע רעשים וגם אז רק אוכל שיגרום לי להתגרות, למזלי הטוב - אני מאדד מאד אוהבת ירקות. למזלי הפחות טוב - אני אוהב ירקות כל כך שאני לא רוצה לאכול כלום פרט לירקות. אני מגיעה למצבים שאני כל בוקר אוכלת בכוח את הכריך שלי (במידה ואני רעבה)שגם בתוכו יש קצת ירקות אחרת לא מסוגלת לאכול. אם נגיד אני הולכת לישון בלי ארוחת ערב אז בבוקר יותר קל לי לאכול כריך גם בלי ירקות. חשוב לי לציין שכשאני רעבה אני אוכלת טוב, זה יכול לבוא לידי ביטוי בפיתה שווארמה או מנה עיקרית שאני מכינה של עוף ותפוחי אדמה או מנה טובה של סושי.. העניין הוא שהרעב הזה בא לי רק פעם 1 ביום.. יש ימים שגם זה לא:( הייתה לי תקופה של 3 חודשים בערך בגיל 22 שהתחלתי להתאמן כי הרגשתי שאני רוצה לעצב קצת את הגוף ואחרי כמה אימונים פתאום נכנס לי התקפי רעב וחלומות על כל מיני מאכלים בריאים וטובים כאלה הייתי יכולה לקום באמצע הלילה לפתוח טונה ולאכול ולחזור לישון חח , בזמן הזה עליתי 4 קילו והרגשתי הבן אדם המאושר עלי אדמות.. אבל מהר מאד הפסקתי להתאמן כי התחלתי עבודה חדשה ולא היה לי זמן והרזון חזר. כרגע- המקרר שלי בבית מלא בירקות, כרובית, מלפפונים חסות וכו' כי זה מה שלא מעלה בי בחילה אני יכולה לאכול כל הזמן פה מלפפונים עם גבינה או סלט קיסר כזה מגרה עם פרמז'ן או סלט כרוב עם מלא לימון, אבל אני מרגישה שהגוף שלי חלש! שאני צריכה לפחות איזה פחמימה ביום ואני לא מצליחה להכניס, לפעמים בערב אני מצליחה לאכול משולש או 2 של פיצה אבל זה לא אוכל וזה מדכא ממש! אשמח מאד אם למישהו יש משהו להציע או להמליץ כדי שיחזור לי התאבון ואוכל לאכול מה שבאא לייי! חשוב לי מאד לציין, אני מכינה כל יום כל יום לארוחת צהריים לבן זוג אוכל מגוון בבית (פסטות נדירות,דגים,אורז,בשר וכו) ואני עדיין לא מתגרה לפעמים אני אוכלת איתו אבל בכמות של רבע ממה שהוא אוכל, עוד נקודה חשובה מאד - אני בחיים לא סבלתי ולא המשפחה שלי מבעיות משקל עודף ואני גם לא מפחדת מזה או משהו כזה.. להיפך אני רוצה להשמין קצת בא לי לטרוף פסטות ומנות מושחתות.. קיצר אשמח ליעוץ:) תודה רבה.

שלום שיר שמחה שבחרת לשאול ולבדוק מה נכון לעשות... אבל לצערי אין ביכולתי לעזור לך דרך הפורום. ממליצה לפנות בשלב ראשון לדיאטנית קלינית אפשר דרך קופת חולים בכדי לקבל הערכה ראשונית של התזונה שלך ומשם לצאת לדרך משותפת בשיפור הרגלי האכילה שלך. בהצלחה רבה

מנהלי פורום הפרעות אכילה