עזרה לטיפול בבולימיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

10/11/2020 | 13:53 | מאת: מיקה

בולמית מספר שנים ורוצה להתחיל טיפול אך לצערי אינני יכולה לעשות זאת באופן פרטי. מבדיקה באינטרנט ראיתי שיש מכוני אשפוז אך הדבר אינטנסיבי מידי עבורי ויפגע בשגרת חיי התקינה. הייתי שמחה לדעת האם פנייה לפסיכולוג הינה התחלה טובה כטיפול? או שאין לי ברירה אלא להגיע למרכז להפרעות אכילה? במידה והינכן ממליצות על פסיכולוג, הייתי שמחה לדעת מנסיונכן האם הנני יכולה לבקש דרך הקופה פסיכולוג מבלי לפרט סיבה ולאחר קבלת ההפנייה לבחור בפסיכלוג המתמחה בהפרעות אכילה. אשמח למענה!

הטיפול האופטימלי בהפרעות אכילה הוא טיפול משולב- תזונתי ורגשי, ולכן מומלץ לפנות לאנשי מקצוע מומחים בתחום(!!). למיטב ידיעתי, אין צורך בהפנייה לצורך פנייה לטיפול תזונתי ונפשי, אלא ניתן לפנות ישירות לאנשי המקצוע שנמצאים בהסכם עם קופת החולים (ואז התשלום מסובסד). חשוב לבחור מתוך המטפלים אנשי מקצוע שתחום המומחיות שלהם הוא הפרעות אכילה כדי לקבל מענה תואם וספציפי. בהצלחה! קרן בלומנטל יניר, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה