אשמח לקבל עיצה!!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

13/02/2013 | 15:33 | מאת: יעל

שלום רב, לקח לי הרבה זמן לשנות הרגלי אכילה, קיבלתי גם עזרה מקצועית. הכל בסדר אצלי ביומיום, אבל אני לא מצליחה להתמיד כאשר אני מתארחת אצל אנשים אחרים... אני לא מתפתה, פשוט מרגישה לא נעים לא לאכול במקומות כאלה, או לסרב לאכול ממה שמכינה המארחת... אשמח לקבל עיצה. אני מניחה שהגעתי למקום הנכון..

שלום יעל, ראשית, רוב סליחות על עיכוב הגדול בתשובה... ולשאלתך- אני מניחה שכל מארח/ת או מקום ציבורי מבין כי לכל אחד יש העדפות שונות ומגוונות, כמו גם צרכים שונים ומגוונים.. בעיני, לגיטימי לבחור מה מתאים לך מבין מה שמוגש.. מציעה לך לבדוק עם עצמך, האם יתכן שהאכילה במקומות או ברגעים האלה, קשורה להימנעות ממאכלים מסויימים ברמת היומיום, מה שמגיר את הקושי לעמוד מול אי אכילתם באירועים "יוצאי דופן".. אם כך הדבר, רצוי להכליל בתפריט מגוון גדול ועשיר של מאכלים, כמובן במידה הנכונה והמתאימה, כך שבמקרים אחרים- הפיתוי מולם לא יהיה כזה שאי אפשר לעמוד מולו.. בהצלחה, קרן בלומנטל יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה