מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

27/01/2013 | 14:58 | מאת: מור

בשמונה חודשים האחרונים, מאז שהכנסתי משקל לביתי, ישנה התעסקות יתר שלי במשקלי. ירדתי מעל ל- 8 ק"ג, הפחתתי כמויות בצורה משמעותית. מקבלת המון תגובות מהסביבה - תגובות שליליות אך הדבר מחזק ומדרבן אותי, למרות שאני מבינה כי זה לא תקין ודורש טיפול. הבעיה היא שאיבדתי עניין באוכל, קשה לי לאכול כמויות וכשאני מכריחה את עצמי- הדבר מלווה בכאבי בטן וגורם ליציאות באופן חריג. אודה להכוונה. מודאגת

שלום מור, כפי שאמרת בעצמך- נשמע שהמצב דורש טיפול.. זה לא שלעשות דיאטה, או להישקל הם דברים אסורים בתכלית האיסור, השאלה כמה התעסקות וטורדנות מלווה לתהליך. נשמע שאצלך זה מעבר 'לגבול הטעם הטוב', ולכן ממליצה לך לפנות לעזרה. יתכן ודיאטנית תעזור גם בעניין כאבי הבטן והיציאות ע"י תזונה תואמת/ תוספים וכד'. יכול להיות שהעיסוק הגובר שלך במשקל קושר גם לתכנים אחרים שבסיסם רגשי, ולכן חשוב לתת גם לכך את הדעת. בהצלחה, קרן בלומנטל-יניר, מטפלת באמנות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה