בחילות נוראיות בגיל 16

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

04/11/2012 | 17:04 | מאת: אוראל

אני בת 16 וזה כבר תקופה של כמה חודשים שאני סובלת מבחילות קשות שגורמות לחוסר תיפקוד בסיסי... הקאות לעיתים רחוקות ובכל הקאה הגעתי למצב של מתן נוזלים במיון, אני רוצה לציין שעברתי את כל הבדיקות שיש וכולם יצאו תקינות, כולל גסטטרוסקופיה.. לקחתי פראמין ללא הטבה, אמפרודקס עם הטבה חלקית.. הרופא באישפוז הציע לי לקחת מוטיליום כדי שאחזור לאכול (אני על סף תת משקל וזה בעקבות הבחילות) כרגע אני מחכה לתשובות של הביופסיה מהגטרוסקופיה... ברצוני לשאול מה עוד אני יכולה לעשות? האם זוהי תופעה ידועה ברפואה? איך יכול להיות שהכל תקין? אנא זה דחווף!!

שלום אוראל בחילות הן סמן / סימפטום לבעיה פיזית בגוף אך גם לעתים עשויות להצביע על בעיה רגשית / נפשית שהגוף עובר... למעשה, בחילות מהוות סימן אזהרה שמשהו לא טוב עובר מתחולל בגוף (כמובן שברגע שהבחילות נמשכות הרבה זמן ומובילות להקאות ולירידה במשקל הן בעצמן כבר מזיקות לגוף). מסיבה זו אני שמחה לשמוע שאת נמצאת בבירור מקיף מבחינה פיזיולוגית אך חייבת לציין שלצד הבירור הפיזיולוגי הייתי ממליצה לבדוק האם קיימת סיבה רגשית לאותן בחילות... כגון לחץ, חרדה, פחד מעליה במשקל וכו'... כמו כן אני תוהה מדוע החלטת להפנות את שאלתך לפורום העוסק בהפרעות אכילה ?! מסיבות אלו המליץ לך לפנות לצד הבירור הרפואי - פיזיולוגי לבירור רגשי דרך מטפל/ת רגשי רצוי מתחום ההפרעות האכילה. רפואה שלמה ובהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

מנהלי פורום הפרעות אכילה