מה צריך לדעת לפני שעוברים לסקס עם חדירה?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

19/09/2013 | 20:49 | מאת: שם בדוי

שלום, אני וחברה שלי מקיימים יחסי מין ללא חדירה כבר מספר חודשים ומרגישים מוכנים (חלקית) לעבור לסקס מלא. בת זוגתי טוענת שלדברי אימה יש הרבה דברים שצריך לדעת כשמתחילים לעשות סקס קבוע שזה כולל בדיקות מחלות חיסונים ועוד כל מיני.. רציתי לדעת באמת ממה בדיוק צריך לחשוש ומה מומלץ לעשות לפני (או אחרי) על מנת לוודא יחסי מין בטוחים. שנינו בני 20 ופתוחים לכל. תודה רבה מראש.

שלום לכם, אכן להתחיל לקיים יחסי מין זה דבר שנכון להיות מוכנים לו. הן פיזית, הן נפשית( להרגיש שעושים זאת ממקום בשל ובוגר ולא מתוך לחץ) והן מבחינת ידע והבנה במה בעצם מדובר כאן. בראש ובראשונה מציעה לחברתך ללכת לבדיקה אצל גניקולוג(אם קשה לה לבד תוכל אם תסכים ללוותה, או שתעשה זאת עם דמות נשית בוגרת שמרגישה נח איתה), לשתף אותו בכוונתה להתחיל לקיים יחסי מין , להיבדק, לראות שהכל תקין הן פיזית והן מבחינה הורמונלית ולהתייעץ איתו לגבי אמצעי מניעה מתאימים. איני יודעת מה גילכם וכמה זמן אתם יחד, אך מה שחשוב הוא שתחושו מוכנים גם ריגשית וגם מבחינת הקשר שלכם והשלב בו נמצא - לכך. נכון גם לקרוא על כך קודם ולהיזהר לא ללמוד מפורנו.. כי שם תקבלו מושגים מוטעים לגבי מה שקורה במציאות. איפה לקרוא ? הייתי מציעה על ספרי הדרכה מקצועיים שניתן לקנות בחנויות הספרים הגדולות. ספר אחד שאני מכירה נקרא- "המדריך הישראלי למתבגרים-16-18" , בנים- בנות. של טלי רוזין וד"ר עמוס בר מהוצאת זמורה ביתן. שם יש מידע בסיסי על מיניות בנים ובנות, אברי מין נשיים וגבריים,ביוץ,יחסי מין, אמצעי מניעה, מניעת הריון, ועוד. תמיד אתם יכולים גם לפנות ל"דלת פתוחה" טלפונית ובאנונימיות לקבלת יעוץ אם יש דברים שחשוב לכם לברר. מאחלת לכם הצלחה ואשמח לסייע אם יהיו שאלות בהמשך. אפרת מנור- מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות