אין חשק

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

17/07/2013 | 17:29 | מאת: הילה

אני 5 חודשים וקצת אחרי לידה לא פשוטה. הכל חזר לקדמותו חוץ מהחשק המיני שאבד לחלוטין. החיים מאוד עמוסי פעילויות ואולי זו הסיבה אבל אני נורא פוחדת. כמובן שלבעלי יש צריכים ואני מתחשבת ונותנת מדי פעם אבל לא נהנית בכלל, זה כמו פעולה טכנית ולא מגרה. השאלה אם זה מצב טבעי כ"כ הרבה זמן אחרי לידה או שיש לי בעיה? מה יכול להיות הגורם? מה אפשר לעשות בעניין?

שלום לך, בראש ובראשונה חשוב לי להרגיעך כי מדובר בתופעה טבעית ויש נשים רבות שמאבדות חשק מיני בחודשים הראשונים לאחר הלידה. החזרה לתפקוד מיני תקין לוקחת זמן ,גם הגוף משתנה אחרי הלידה. יתכן והיו תפרים שיש להחלים מהם, יתכן וישנה עדיין רגישות באזור הרחם והנרתיק. גם גלולות למניעת הריון שניתנות בזמן הנקה עלולות לגרום ליובש בנרתיק וגם זה כשלעצמו יכול להשפיע על יחסי המין. התקופה שלאחר לידה היא תקופה מאד לחוצה וחשוב שהתנאים לקיום יחסי מין יהיו רגועים ככל הניתן ולעשות זאת כשלא מאד עייפים.. סקס לאחר לידה הוא כמו סקס בפעם הראשונה... עליכם ללמוד להכיר זה את גופו של זה מחדש וברגישות וללכת לאט לאט. אם ישbv רגישות והקשבה הדדית לגופו אחד של השני הדברים יסתדרו לאיטם.. דרושה מעט סבלנות.. חשוב שתדעו שהדבר לוקח את הזמן שלו . מדברים על שלושה חודשים לערך שלוקח לגוף של האישה לחזור למצבו הקודם. מה שחשוב כאן שתהיו רגישים זה לזה, תדברו על איך בהדרגה נכון לכם להתחיל זאת. לאט לאט גם ההנאה תחזור והדברים יתחילו לחוש אחרת. אישה לאחר לידה שקועה בטיפול בתינוק, פעמים רבות אין לה זמן להשקיע בעצמה, לישון כמו שצריך, לאכול כמו שצריך, להשקיע בטיפוח..צורך ראשוני יותר שלנו הוא שינה ורק אחר כך סקס. פעמים רבות הגוף לא ממש חזר לעצמו ואישה לא מרגישה כל כך סקסית כמו שהרגישה פעם..שלא נדבר על העובדה שאישה שמניקה פעמים רבות חשה כאילו גופה לא שייך לה אלא לתינוק.. ומשם הדרך לירידה בחשק קצרה. לשאלתך יש הרבה מה לעשות בעניין, קודם כל לגייס קצת עזרה, לנסות לישון קצת יותר, לשים דגש גם על מקום וזמן לעצמך, טיפוח אישי. זמן זוגי ושיחה עם בן זוגך על צרכייך שאולי השתנו עכשיו אחרי הלידה וכאמא חדשה. ותמיד אם תראי שאת לא מצליחה לשנות את המצב לבדך את יכולה לפנות למטפל מיני מוסמך. אשמח לסייע במידת הצורך: 0544905773. ומאחלת לך הצלחה בהמשך, אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות