אין חשק

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

17/06/2013 | 20:47 | מאת: ננש

שלום אני כבר 10חודשים אחרי לידה ולא באלי לקיים יחסים אין לי חשק בכללוזה הורס לנו מאוד לפני הכל היה תקין ובסדר יש לי בעיה ??

שלום לך, לידה יוצרת שינויים רבים הן פיזית והן נפשית, הן בגוף האישה והן באורח חייה בפרט ובאורח חיי הזוג בכלל- משניים הופכים לשלושה מה שיוצר מצב שמערער את האיזון הקיים וזה תהליך ושינוי שלוקח זמן להסתגל אליו עד שמצליחים ליצור את האיזון המחודש. בתקופה שלאחר הלידה ישנם שינויים רבים, פיזיים, רגשיים ונפשיים. ההתאוששות מההיריון והלידה מלווים ברגשות מעורבים, הנעים מפרצי אנרגיה לתשישות, משמחה לעצבות, מביטחון לאי ודאות. הגורמים שמשפיעים על הדרך בה נחווה תקופה זו קשורים גם ל: בריאותנו ובריאות התינוק, רגשותינו לגבי חווית הלידה שעברנו, התנהלות אכילת התינוקות, המוכנות שלנו להיות אמהות ומידת התמיכה שאנו מקבלות מבני הזוג, משפחה, חברים, ותומכים אחרים. כל אלו גם משפיעים על החשק המיני שלנו.ככל שנהיה יותר לחוצות או מצב רוחנו יהיה ירוד, גם החשק המיני שלנו יקטן. מחקרים מראים כי יותר מ-70 אחוז מהזוגות מדווחים על ירידה משמעותית במידת שביעות רצונם מהתקשורת ומיחסי המין עם בני זוגם בחודשים הראשונים שלאחר הלידה. בעיקר מדווחים על ירידה בתדירות, בספונטניות ובהנאה ממין. רוב הזוגות מדווחים על ירידה משמעותית בתדירות קיום יחסי מין לאחר הצטרפות תינוק למשפחה. הגורם העיקרי לירידה זו, לדעת רבים הוא העייפות. הטיפול בתינוק בחודשי חייו הראשונים הוא מעמסה כבדה המוטלת על שני הוריו ובמיוחד על האם. מחסור בשינה, עייפות מצטברת, אם רק האישה קמה בלילה ברור שחוסר השינה ישפיע על רצונה לקיים יחסי מין, כי הצורך בשינה חזק יותר מהצורך למין ואישה כזו תעדיף לנצל זמן שקט לשינה. שינויים הורמונאליים- הממשיכים להתרחש בגופה של האישה בתקופה של עד שישה חודשים לאחר הלידה עלולים גם הם לגרום לחוסר חשק במין. אין פלא שאבות טריים רבים, מתלוננים שהנשים שלהם כל הזמן עייפות ושמין כלל אינו מעסיק אותן. פגיעה בדימוי העצמי והנשי- יש גם נשים שבעקבות השינויים בגופן, כגון תוספת משקל וסימני מתיחה, חשות פחות מושכות או נחשקות בעיני בני הזוג. ממה שכתבתי כאן, את יכולה להבין שיש נשים רבות החוות מהסיבות שלעיל, ירידה בחשק לקיום יחסי מין לאחר לידה. לשאלתך, בעיה מוגדרת בעיה אם היא מפריעה לך ואם הירידה בחשק מפריעה וגורמת לך לתסכול או לקושי ביחסים עם בן זוגך, או אז, שווה להתייחס אליה ולטפל בה, כי יש מה לעשות וניתן לשנות זאת, אם רק תירצי!! אשמח לסייע במידה ותהיי מעוניינת [email protected] או 0544905773. אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות