קשר ראשון

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

20/02/2013 | 14:32 | מאת: אנונימית

שלום, אני לא יודעת כמה הנושא רלוונטי לפורום, אך בכל זאת אנסה זאת כאן. אני בת 19, ונמצאת בקשר הראשון שלי מאז ומתמיד, כבר 4 חודשים. הבחור מקסים, משכיל, מתחשב, ומעניין. מאוד כיף איתו ואנחנו מאוד אוהבים. ובכל זאת מאז תחילת הקשר היו בי חששות. 1) שהתפוגגה מהר למדי - הפרש הגילאים בינינו, והוא 5 שנים, כאשר הוא בן 24. בסופו של דבר כן הגעתי להסכמה שאין משמעות יתרה לגיל, אלא לתחושה שלנו ביחד, וזאת למרות תגובות הסובבים אותי. 2) זה הקשר הראשון שלי, והייתי חסרת נסיון לחלוטין - דבר שהדאיג אותי למדי לפני הפעם הראשונה שלנו... וגם זה חלף. עם זאת, לאחר 4 חודשים יחד, ועל אף שהכל נראה יפה ושמח, עדיין קיימות בי מספר חששות. להלן: 3) הקשר שלנו רחוק פיזית - אנחנו גרים בצפון לעומת דרום, ונפגשים אחת לשבוע. היות ושנינו סטודנטים (אני בדחיית שירות), בתקופת מבחנים נפגשים רק אחת לשלושה שבועות... ומאוד קשה לי עם זה. אני מתגעגעת ומביעה את התחושה שלי בשיחות טלפון, ובשלב מסוים אני מרגישה שזה לא במקום, מעצבן, ועליי לרסן את עצמי. חשוב לציין כי זו לא תחושה שבאה עקב התגובות של בן הזוג שלי (שכן הוא נהנה וצוחק מהן), אלא תחושה פנימית שלי שאומרת לי שאולי זה לא כל כך מוצא חן בעיניו... האם הדבר צריך להמשיך להדאיג אותי? 4) עצם מיעוט הפגישות שלנו מדאיג אותי בפני עצמו. האם ניתן להחזיק קשר טוב בצורה הזו? 5) אני סובלת מטחורים קלים מגיל צעיר, נטיה גנטית שקיימת במשפחה. לא נראה שהוא שם לב, אם מאוד מביך אותי לדבר איתו על זה, ובמיוחד שהוא ישים לב. אני אובדת עצות כי אני לא יודעת איך הוא יגיב לזה, ואני מפחדת מתגובה שלילית. הוא מאוד מבין תמיד, אבל עדיין נדמה כי זה מסוג הדברים שפחות מקובלים. מה עליי לעשות? 6) בדומה לכך, אני גם סובלת מטיקים באופן קבוע בכל איזורי גוף אפשריים, וזה כן משהו שדיברנו עליו, והוא מיד ענה שזה לא מפריע לו ולא אמור להפריע לו, והוא אפילו לא שם לב לזה קודם. (אני מאוד משתדלת להיות יותר שקטה לידו). עם זאת, בשלב מאוחר יותר הוא כן התחיל לשים לב ולשאול אותי אם משהו מפריע לי בעקבות התגברות של הטיקים - זה נורא דיכא אותי, כי זה אומר שכן שמים לב לזה, ואני לא יודעת אם הוא שם לב לזה ומעיר לי כי זה יותר משמעותי עבורו ממה שהוא אמר, או כי הוא מודאג שמא יש מה שמטריד אותי, וזו פשוט הייתה דרך לראות את זה... בשורה התחתונה: מדאיג אותי שהבעיה שלי עלולה להפריע לו. והאחרון והמדאיג ביותר: 7) לפני היתה לו חברה אחת בלבד, קשר של שנתיים, לפני 4 שנים בערך. אני חושבת על זה הרבה, וזה מאוד מציק לי מסיבה שאולי לא מוצדקת, אבל קשה לי להתגבר על זה. בתחילת הקשר שלנו כשדיברנו עליה הוא אמר שאני שונה ממנה בהרבה דברים משמעותיים, דברים שראה בהם חסרון בה כבר מההתחלה, לעומתי. עם זאת, תמיד קיים בי החשש שיש לו מן זכרון שלה, ומחשבה עליה. בכל זאת זו האהבה הראשונה שלו, והאישה הראשונה שלו... אני לא רוצה להעלות את זה בפניו כי אני מרגישה שזה לא במקום, ואולי זה יגרום לו לחשוב שאני מטילה בו ספק ולא בוטחת בו, ויותר מזה - אני לא רוצה לשמוע אישור של חלק מהדברים, גם כשהוא ברור מאליו (כמו עניין האהבה הראשונה). אבל מנגד, אני לא יכולה להתמודד עם המחשבה הזו. אודה מאוד אם אוכל לקבל מענה, ומצטערת על ריבוי השאלות בפניה!

שלום לך, מריבוי השאלות שלך אני מבינה דבר מרכזי, את מרגישה חסרת בטחון וחסרת ניסיון. את לא מבינה מה זה קשר, מה זאת אהבה, ואולי את כלל לא מאמינה שיש איתך מישהו שאוהב אותך. לכן, את בודקת אם אוהב גם את חסרונותייך, או דברים שאת מגדירה כחסרון, אם אוהב אותך היום למרות שבעבר היתה לו חברה . בקיצור כל אלו שמים אותך במצב של דאגה ופחד מתמיד לגבי הקשר, מה שלא מאפשר לך ליהנות מהדברים הטובים בקשר כפי שהם היום ומהעובדה שהכל " נראה יפה ושמח"... " כיף איתו ואנחנו מאד אוהבים".. שנאמרו על ידייך כדרך אגב בין כל המחשבות השליליות והחששות... נשמע גם שאת מאד לבד עם כל הדאגות האלו ולא ברור לי אם יש בסביבתך בני משפחה, חברות או אחרים שאת יכולה לחלוק איתם את עולמך. מה שהייתי מאד מציעה שיהיה בחייך- מערכת תמיכה שכזו שתוכל לעזור לך לשים דברים בפרספקטיבה הנכונה. חשוב שתדעי שאף קשר הוא לא מושלם וברוב המקרים , בני זוג שונים זה מזה בגילם, בנסיון החיים שלהם, בתכונות האופי ובהתנהגות שלהם, מה שלא אומר שבשל השונות לא יכולה לצמוח אהבה גדולה וקשרים לא יכולים להצליח. מה שהייתי מציעה לך הוא לנסות ככל יכולתך לדאוג פחות ולשים את המחשבות השליליות בצד וליהנות מהדברים הטובים שהקשר יכול להציע לך היום. אף אחד מאיתנו לא יודע מה יהיה מחר ולמה לדאוג למחר אם הוא הורס לנו את היום?.... ואם עולות דאגות או מחשבות שליליות, מיצאי את האנשים הנכונים בחייך שתוכלי לחלוק זאת איתם ולשחרר זאת ולראות אולי שהשד לא נורא כל כך. מאחלת לך הרבה אושר ומעט דאגות שיהיה יום טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות