אורגזמה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

09/02/2013 | 12:02 | מאת: עידו

אני גבר נשוי בן 51.מזה כשנתיים בגלל בעיות בזיקפה,נוטל לויטרה בהמלצת אורולוג.בעיית הזיקפה נפתרה והיא ארוכה וחזקה ומספיקה ליותר מפעם אחת.לעומת זאת איני מצליח להגיע לאורגזמה ושפיכה.באוננות,אני מצליח לגמור,אבל גם כן לאחר זמן ארוך יחסית. האם ניתן לאבחן מה היא ההפרעה וכיצד לטפל בה? בת זוגי מגיעה לאורגזמות ונהנית מהיחסים,אבל חוסר יכולתי לגמור, פוגמת בחוויה המשותפת ותדירות קיום היחסים הולכת ויורדת. מחכה לתשובות תודה

שלום לך, בראש ובראשונה חשוב לי לאמר לך שעם הגיל יכול להיות שינוי בתגובה המינית, התגובה המינית מואטת ומה שלקח לך פחות זמן בגיל 18 יכול לקחת לך יותר זמן היום. ומה שעבד אז, כבר לא עובד היום ויש לשנות דברים במגע ובאופן התנהלות יחסי המין בהתאם למצב הנוכחי. שאלה ראשונה שחשבתי עליה היא : האם בעבר המצב היה שונה? האם באוננות היית מגיע לאורגזמה מהר יותר בעבר? והאם היית מסוגל להגיע לשפיכה ביחסי מין עם אשתך בעבר? במידה והמצב בעבר היה שונה, הייתי ממליצה קודם על על בדיקה פיזיולוגית של רמות טוסטסטרון ושל מצבך הבריאותי. אנו יודעים שפעמים רבות לגברים מעל גיל 50 מתחילה ירידה בהורמון הטוסטסטרון שיכולה להשפיע. במידה והכל תקין אצלך במחינה פיזיולוגית, הייתי מתייחסת אולי גם להיבט הנפשי, רגשי ולהיבט הקשור במערכת היחסים שלך עם אשתך. התופעה שאתה מתאר של חוסר יכולה להגעה לשפיכה בקיום יחסי מין ידועה ומוכרת ונקראת בשפה מקצועית " שפיכה מעוכבת". אנו הסקסולוגים מאמינים שפעמים רבות, ביטוי פזיולוגי זה (במידה והכל תקין מבחינה בריאותית), מעיד על דברים שאתה " מחזיק" בבטן במערכת היחסים ובחייך ולא יכול לשחרר, או על עכבות מסויימות שאתה סוחב איתך.לטיפול בתופעה זו מומלץ טיפול מיני בו תזהה את המחסומים והעכבות והדברים " העצורים" בפנים ואולי בתוך מערכת היחסים שלך עם אשתך. יתכן ומעבר לבדיקה אישית של בעיה זו בטיפול, יוכל לעזור כאן גם טיפול זוגי- מיני שיבחון מה קורה בזוגיות ואת הפגיעה בחוויה המשותפת בקיום היחסים. בכל מקרה במידת הצורך תמיד אשמח לעזור [email protected] או 0544905773. שיהיה שבוע טוב, אפרת.

18/02/2013 | 10:48 | מאת: עידו

תודה על ההתייחסות לפניה.לשאלתך לגבי המצב בעבר,לא הייתה שום בעיה עם השפיכה,ואף יכולתי לשלוט בה ולהאריך את המשגל להנאתינו המשותפת גם באוננות לא הייתה בעיה בשפיכה,וגם היום זה המצב,למרות שלוקח לי מעט יותר זמן.בעיית השפיכה קיימת רק בזמן קיום יחסים עם אשתי.

מנהל פורום מין ומיניות