כאבים בעת חדירה ולאחר מכן

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

17/12/2012 | 00:19 | מאת: ליאת.

לפני יומיים קיימתי לראשונה עם בן זוגי יחסי מין, בעת החדירה הרגשתי כאבים בחלק התחתון של הבטן.בנוסף, לאחר שגמר,הרגשתי צריבה בזמן השתן. הייתי היום אצל הגניקולוג,והוא לא ראה שום דבר חריג אצלי. אני פעילה מינית כבר זמן רב,ועניין הכאבים קרה לרוב רק אחרי מספר פעמים. מה הסיבה לכאב?האם יש פתרון?האם יש קשר לשרירים תפוסים בגוף? האם יכולה להיות גם רגישות לקונדומים מסויימים?

שלום לך, לכאבים בזמן קיום יחסי מין אצל אישה , יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. החל מבעיות קלות כמו פטריה, דלקת, יובש בנרתיק ובהמשך כיווץ שרירים הנובע מחרדה או מתח בצורה קלה ותגובתית למצב מסויים או בצורתו החריפה יותר, ששם יש כאב תמידי עד קושי בכלל בקיום יחסי מין- הנקרא וגיניסמוס (ששם מדובר על כיווץ שרירי הנרתיק עד כדי כאב חד שלא מאפשר כלל קיום יחסי מין). מה שבטוח- מכאב ביחסי מין אסור להתעלם ואל לך להמשיך ולקיים יחסי מין כל עוד את סובלת!! אם יש כאב, אפילו שהרופא שבדק אותך, אמר שלא רואה כלום, הכאב קיים וצריך להמשיך ולנסות ולבדוק מה מקורו. מה שהיייתי מציעה לך לעשות הוא לפנות לבדיקה אצל רופאת נשים שהיא גם סקסולוגית, על מנת שתוכל לאבחן ולראות במה מדובר ולהמליץ לך על הטיפול המתאים.(יתכן ומדובר בבעיה סקסולוגית שרק רופא שהוא סקסולוג יכול לאבחן). חשוב לציין, שפעמים רבות אם מדובר בבעית כאב מתמשכת, הטיפול הוא לא רק פיזי אלא גם מצריך מספר שיחות עם מטפל מיני, כי לעיתים המקור לכאב הוא גם נפשי או יושב על קושי אישי או קושי במערכת היחסים, או בכלל על קושי עמוק יותר שווה לזהות. אשמח לסייע לך ולהפנות אותך לגורמים המתאימים. מוזמנת לפנות אלי [email protected] או לטלפון: 0544905773 שיהיה סוף שבוע מצויין, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות