אולי סוף סוף אמצע תשובה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

27/11/2012 | 21:55 | מאת: פלונית אלמונית

שלום אפרת. אנחנו זוג דתי ונשואים מעל שנה. מאחר ושנינו חסרי רקע מיני לחלוטין (עד החתונה כמובן) אנחנו לומדים אחד את השניה בקצב שטוב לנו וזה נהדר. הדבר היחיד שעוד לא הצלחנו לפענח עד הסוף הוא עניין הסיפוק שלי (האישה). אני מרגישה כאילו יש איזה רף שאנחנו לא מסוגלים לעבור... רצף נעימות שבסופו אני מגיעה להיפר סנסטיביות ולא מסוגלת שיתקרב לי יותר לאזור. יכול להיות שאם היינו ממשיכים הייתי מגיעה לסיפוק אבל אני לא יודעת איך לעבור את השלב הזה... ואולי זה בכלל מה שנקרא סיפוק...? אשמח מאוד לתובנות.. תודה מראש.

שלום לך, אני שומעת מדברייך את הרצון והסקרנות לגלות את המיניות ביניכם ולפתח אותה בחייכם כזוג ואכן רצון זה הוא בריא ומבורך. עם זאת, פעמים לא מעטות אני נתקלת בזוגות דתיים שמגיעים לחיי הנישואין , עם מחסור בידע על מיניותם האישית אפילו וככל שכן על מיניות בן המין השני. פעמים רבות האיסורים הרבים על מיניות מבחינה דתית , גורמים להימנעות מדיבור על הנושא(לפני נישואין) ולמחסומים ורגשות אשמה רבים לגבי מיניות ולבלבול גם אחרי הנישואין.. כשמגיעים לנישואין ופתאום הכל מותר.. לוקח זמן להסתגל לכך ולשנות את התחושות והרגשות והאיסורים שהופנמו. גם אורגזמה, היא משהו שיש בו לאישה היכרות עם גופה, עם איבר המין שלה ועם מיניותה. יש בה יכולת לשחרר משהו ולשם כך אישה צריכה להיות קודם כל שלמה עם העובדה שמותר לה להנות ולהכיר את גופה. יכול להיות שאת פשוט לא יודעת או לא מכירה. כיצד נראה איבר המין, איך אישה מגיעה לאורגזמה ? ואם את לא יודעת ולא מכירה לא תוכלי להסביר זאת לבן זוגך , בעיקר כשגם הוא אינו יודע מה זה. מציעה לך שתי אופציות: האחת לקרוא את הספר" לעצמך-מיניות האישה"של לוני ברבך, שיתן לך מעט מידע והבנה על האורגזמה הנשית. האופציה השניה היא להגיע למספר שיחות אצל מטפל מיני מוסמך (באתר איט"ם-איגוד המטפלים המיניים המוסמכים בארץ)לשם קבלת מידע והכוונה בנושא. אשמח לסייע בהמשך בכל שאלה [email protected] או לטלפון: 0544905773. שיהיה יום טוב, אפרת.

מנהל פורום מין ומיניות