עזרה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

14/10/2012 | 20:28 | מאת: אייל

שלום רב, אני בן 26,נמצא כבר שנתיים וקצת בזוגיות חד מינית,אנחנו גרים ביחד, אוהבים,ובסך הכל בהחלט טוב לי. אבל יש משהו מעבר. לאורך השנתיים גיליתי מספר דברים מטרידים מעט על בן הזוג שלי, בין אם זה היסטוריה של גלישה באתרי פורנו, סרטי פורנו שמורים במחשב, וכששהה בחו"ל למשך כמה ימים-אף התברר לי כי היה בקשר טלפוני\אינטרנטי עם בחור. אני יודע ובאמת מאמין שהוא לא בגד בי,אבל זו אובססיה שקשה לי להסביר. לאחר המשבר עם הבחור בחו"ל דרשתי ממנו לגשת לטיפול פסיכולוגי. באבחון ראשוני שנעשה לו אכן הועלה העניין שיש לו צורך בפורקן מיני, כנראה דבר שנובע מהילדות. הוא החל בטיפול לפני יותר מחצי שנה, אבל כנראה שאין שיפור של ממש. לאחרונה גיליתי במקרה קובצי וורד שבהם היו תמונות של בחורים מהפייסבוק (שהם גם חברים שלו) ללא חולצה, אחר כך עוד תיקיית סרטים, ואתמול גם רשימה שכתב של בחורים מהפייסבוק-כולם נאים למראה\בעלי תמונות ללא חולצה. כמובן שכששאלתי הוא השתתק ופשוט לא ידע מה להגיד,חוץ מזה שהוא מבין שיש לו בעיה ומנסה לטפל בה. עוד הוא סיפר שאכן דיבר עם הפסיכולוגית על כך שהוא מרגיש שיש שיפור, ושלמשל הוא מאונן פחות מאז שיצא מהבית לשוק העבודה בשבועות האחרונים. ועדיין,זה פשוט מתסכל אותי ואני לא יודע מה לעשות עם זה. אני מנסה לחשוב על החיים שלנו קדימה וזה מטריד אותי נורא. חשוב לציין שמבחינת יחסי המין שלנו, יש תקופות טובות יותר ויש פחות. אני כן יודע שאם זה היה תלוי בו היינו מקיימים יחסי מין לעתים תכופות יותר. מעבר לכך אני יודע שהוא אוהב אותי ומפחד למדי שנפרד. מה לעשות? האם כדאי לבקש להשתלב בשיחה אחת עם הפסיכולוגית? להציג בפניה את הצד שלי? אשמח לעזרה תודה

שלום לך, אני שומעת את דאגתך וחששותיך . אתה נמצא בקשר עם אדם שאתה אוהב ונמשך אליו , עם זאת הוא הגיע לקשר שלכם עם הרגלים קודמים במיניות: של צפיה בפורנו ואוננות והרגלים אלו כפי שזה נשמע מדאיגים אותך מאד וגורמים לך לחשוש מעתיד הקשר שלכם. לדבריך ,יש לך אמון בו והוא מודע לבעייתו ומטפל בה בטיפול פסיכולוגי, שגם זה מעיד על האחריות שהוא לוקח על הבעיה ועל החשיבות שהוא רואה בלטפל בה. בקשר אליו מגיעים שני אנשים שונים לכל אחד יש את ההרגלים המיניים , תפיסות והתנהגות מינית קודמים שהוא עיצב עד שהגיע לקשר. כששני אנשים יוצרים זוגיות, עליהם לעצב איך תראה המיניות ביניהם, להחליט מה גבולות הקשר המיני ולבנות משהו שמתאים לשניהם. אם יש דברים שמפריעים חשוב לדבר עליהם. אני חושבת שבשל התסכול הגדול והחשש או החרדה לקשר בו אתה חי אכן חשוב גם לך לדבר על כך עם איש מקצוע. נראה לי שכיוון חשיבתך נכון, בשלב ראשון שתף את בן זוגך בתהליכים שעוברים עליך ובחששות שלך ותחשבו יחדיו אם מתאים שתצטרף לפגישה משותפת אצל הפסיכולוגית שלו או שאולי תלכו למספר פגישות יחד לטיפול זוגי מיני על מנת לטפל בכך כזוג. אשמח עוד לסייע במידת הצורך [email protected] או 0544905773. מאחלת לך הצלחה בהמשך, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות