אני צריך תשובה כנה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

03/12/2011 | 17:45 | מאת: אני

אפרת שלום. יש דבר שמטריף אותי ואין לי אומץ לדבר עליו עם אף אחד. קשה לי גם לכתוב לך את זה אבל הגיע הזמן סוף סוף. את יודעת באיזה גודל בערך צריכות להיות הביצים נכון?. אז במהלך השנים האחרונות הביצה הימנית שלי גדלה מאד. הרבה הרבה יותר מהרגיל. כמה יותר? היא עכשיו בגודל של בין לימון לתפוז. קרוב יותר לתפוז. היא לא ממש כואבת, רק מן דקירות קטנות פה ושם. לא קרה לי שומדבר חריג ולא חטפתי שם מכה או משהו. היא פשוט גדלה וגדלה ואין לי אומץ ללכת לרופא. גם כשאני כותב לך רועדות לי קצת הידיים מפחד כי קראתי פעם את הספר של לאנס ארמסטרונג רוכב האופניים שהיה לו שם סרטן והוא תיאר תיאור מאד דומה. אני מפחד שאם אני אראה את זה לרופא הוא יגיד שזה סרטן ובגלל זה לא אמרתי לאיש. ברור לי שזאת הכחשה מטומטמת של המצב אבל אני פשוט מעדיף להתעלם. תגידי לי בכנות בבקשה - ביצה שמגיעה לגודל כזה זה אומר סרטן?

שלום לך, אני שומעת המון חשש ודאגה שלך למצבך הרפואי. שומעת גם המון חשש ללכת לרופא כי אולי לחרדתך יתגלה משהו שאתה חושש ממנו. אני מניחה שאלו יכולים להיות הרבה דברים ולאו דווקא סרטן ואין לדעת עד שלא תבדוק את הסימפטומים. עם זאת, בעצם עצימת העיניים שלך לגבי מצבך הרפואי, אתה לא מקבל טיפול שאולי אתה זקוק לו,סובל מכאבים ותחושות פיזיות לא נוחות ואיכות חייך בהווה נפגמת, יתכן ובעיות אלו היו יכולות להיפתר במהירות ובקלות. אין לי שום דרך לדעת מה הבעיה, דבר ראשון אינני רופאה ודבר שני אתה אמור לעבור אבחון של רופא כדי לדעת ממה אתה סובל. עצימת העיניים לא תשנה את המציאות ובכך שאתה מתעלם מהמצב יתכן שאתה גורם לכך שבעייתך ללא טיפול הולכת ומחריפה. לכן, אני מציעה לך להתייעץ עם רופא אורולוג ועם כל הקושי והחשש ללכת לבדיקה. יתכן שאז יוקל לך, כי מצב של חוסר ודאות גורם להרבה יותר מתח וחרדה מאשר עצם הידיעה עצמה. איני יודעת באיזו קופת חולים אתה, אך בכל קופה יש עובדות סוציאליות שיוכלו לתת לך תמיכה וסיוע בהתמודדות עם החרדה שאתה חש לפני הגעתך לבדיקה.(במכבי יש עובדת סוציאלית בכל סניף אזורי ולמיטב ידיעתי יש עובדות סוציאליות גם בשאר הקופות). מאחלת לך בריאות שלמה.

מנהל פורום מין ומיניות