פחד מאינטימיות רגשית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

09/11/2016 | 22:59 | מאת: חרדה

שלום לך, נוצרה אצלי חרדה מאינטימיות כבר קראתי על זה. זה כנראה אכן נובע מחוויות ילדות בתת המודע. אני זוכרת שמאז ומתמיד התקשתי ובסוף בצבא נפתחתי לבחור שהיה דמות תומכת קשובה בחיי ומילאה הרבה דברים פסיכולוגים הרגשתי שהוא אוהב על כל "פגמיי" ועד שנפתחתי והיה לי טובאיתו זה הסתיים. וזה היה טראגי בשבילי. מאז ככה היום אני מבינה אין לי אמון בגברים. זה לא שאני חשדנית אלא שכל ההתחלה שהם באים בהתלהבות כאילו אנחנו מכירים מזה כברשנים וכל הקשטע של התשוקה והמיניות שלהם לא מסתדרים עם מי שאני. כי אני צריכה ביטחון, להבין מי עומד מולי. ך היום אני יודעת שכל מגע שלהם והתקרבות שלהם נחשבה בעיניי לעלבון כי כיצד מישהו יכול לרצות לגעת במישהו שלא מכיר? מה אני כזאת חמודה? ואז זה נתפס אצלי כסמל מין. גם ככה היו אומרים לי שאני סקסית וזה היה מעליב אותי וגם ככה אלו שמתחילים איתי בחוב גם נראו שטחיים כאילו שאני רק גוף חפץ. מיד מסתכלים למראה שזה בעצם מה שהרגשתי שאין חיבור. כשאין אינטימיות רגשית איך תניה אינטימיות גופנית? כיום נהיו לי חרדות כשאני כבר יוצאת עם מישהו אני מרגישה מחנק לחץ רוצה בעצם שיילך. מצד שני אני לא טוב לי לבד. אבל אני גם לא יכולה עם המגע הזה. יש לי הערכה עצמית נמוכה בקשר לגופי בנושא מין. איך יוצאים מהתסביך הזה? האם עליי לחפש בן זוג עדין וסבלני מהיכרות קודמת ולא מאלו שמוצאים כך סתם ביציאות?

שלום לך לא הצלחתי להבין משאלתך מה הבעיה בעינייך עד הסוף... ומה את בעצם שואלת כאן. האם את פוחדת מאינטימיות? או שאת מעוניינת בקשר שתהיה בו אינטימיות ולא רק סקס? כן מבינה ממך שאת מחפשת בטחון קשר וחיבור.. מה הבעיה בעיניך בעצם? ומה את שואלת כאן? בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת [email protected]

מנהל פורום מין ומיניות