אין חשק מיני ומשיכה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

25/01/2016 | 22:56 | מאת: עמית

שלום אני בת 35, אחרי 3 לידות (אחרונה לפני 4 שנים). בריאה לגמרי וחיה אורח חיים בריא וספורטיבי. מאז הלידה האחרונה חלה אצלי ירידה משמעותית ביותר בחשק המיני. אין לי שום רצון לקיום יחסי מין. לא עם בעלי ולא עם אף אחד אחר כמובן. אני תוהה עם זה קשור לפעילות הורמונאלית לא תקינה? הבדיקות לא מראות שום בעיה, למעט בדיקת TSH שיצאה מעט נמוכה 0.50. כמו כן אני עם התקן מירנה מאז הלידה האחרונה, אבל נאמר לי שאין קשר בין מירנה לירידה בחשק. אשמח אם תעזרי לילהבין מה קורה ואיך להחזיר את העניינים למצבם התקין?? תודה מראש!

שלום לך לידה היא משהו שעושה שינוי מאד גדול באיזון ביחסים הזוגיים ובכלל באורח החיים. את מדברת על ארבע שנים שעברו מאז הלידה ואני שואלת את עצמי כמה דברים: האחד האם היה שינוי ביחסים בינך לבין בן זוגך מאז? האם את מרגישה אולי שיש עלייך יותר מטלות? בכל זאת שלושה ילדים.. האם חווית דכאון או שינוי במצב הרוח אחרי הלידה? כמה עזרה יש לך עם הילדים? בנוסף, המירנה הוא התקן עם הורמונים ושווה שתעשי בדיקה נוספת לגבי השפעתו על החשק. האם את יכולה לשים לב מתי בדיוק התחילה הירידה בחשק ? האם זה היה סמוך להרכבת ההתקן? יש כמה דברי שווה לך לבדוק. במידה ואת חושבת שאלו דברים יותר רגשיים שקשורים למצב רוח או למשבר ביחסים עם בן זוגך, שווה לפנות לטיפול מיני שיסייע לך לשים את האצבע על הקושי ולפתור את זה. במידה ואת מקשרת זאת גם לנושא במירנה שווה לבדוק עם רופא הנשים או לקבל דעה נוספת. בכל מקרה ממליצה לך שאם זה מפריע לך, אל תזניחי את זה. מוזמנת לפנות אלי בכל שאלה [email protected] אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות