שטוחית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

24/12/2015 | 20:12 | מאת: אלין

היי אפרת , אני בת 26 ויש לי בעיה עם העובדה שאני שטוחה חזה לא צריכה בכלל חזיה הכל גדול. הבעיה היא שהחברה שלנו נוהגת ללעוג ולבוז לזה תמיד יש שמות גנאי זה נחשב לא נשי בעיני בחורים ואפילו היום בגילי המופלג עוד מדברים על זה. מפריע לי מאוד וזה גרם לי מגיל צעיר להתחפר ולהסתיר ע"י כל מיני תחבולות שיראה שיש שם משהו. קשה לי עם זוגיות אני פשוט לא מסוגלת לצאת עם בחור... זה לא שנראה שיש לי גדולים אבל יש בליטה וזה מה שמספיק... איך אצא עם מישהו שיידע שזו מרופדת ברגע שיגע בי או יחבק אותי? אני מפחדת מהביקורת ושיעלמו לי. גם ככה אני עוברת ביקורות והערות עד עצם היום הזה למשל בחנויות בגדים.. למדתי כבר ללבוש חזיה נכונה וחולצות מטשטשות... אני יודעת שיש עוד כמוני ואפילו כאלו שהולכות בלי חזיה וזה אפילו נראה סקסי.. משום מה אני מתקשה עם גופי וביצירת זוגיות. איך משפרים את הביטחון העצמי?? כשאני בעצמי לא אוהבת את עצמי עירומה בגלל זה.?? תודה

שלום לך בטחון בגופנו ושיפור הדימוי העצמי והגופני שלנו הוא תהליך. חוסר הבטחון יושב פעמים רבות על דברים עמוקים יותר כמו מסרים שליליים שהפנמנו מהסביבה, ביקורת עצמית, ציפיה לא מציאותית מעצמנו או מגופנו להראות בצורה מסויימת ועוד . לבנות את הדימוי העצמי שלנו מחדש או לשפר אותו הוא תהליך שיכול לקחת זמן והכי נכון בעיני לעשות זאת בליווי גורם טיפולי תומך. אין עצות בזק או קסם מלבד דיבור עצמי חיובי- להגיד לעצמך כמה את יפה, מיוחדת, שאין קריטריון אחד של יופי או של גודל ושהיופי הוא בעיני המתבונן וזו החלטתך איך את מחליטה להתבונן על עצמך ובאיזה עיניים את מחליטה לראות את גופך. מאחלת לך הרבה הצלחה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות