אורגזמה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

04/09/2015 | 19:30 | מאת: שלי

שלום, בת 60 וחווה אורגזמה מידי פעם, רציתי לדעת אם יש לזה גם יתרון בריאותי? מעבר לריגוש ולחוויה המהנה תודה שלי

שלום לך אורגזמה היא חלק ממערך של יחסי מין. לסקם בכלל ולאורגזמה בפרט יש הרבה יתרונות בריאותיים. מדברים על שיפור חוש הריח - אחרי סקס עולה ייצור ההורמון פרולקטין, מה שגורם לתאי הגזע במוח לפתח נוירונים חדשים ב'פקעת ההרחה', שאחראית על מרכז הריח במוח. הפחתת הסיכון למחלות לב - מחקרים מראים כי קיום יחסי מין לפחות שלוש פעמים בשבוע מפחית בחצי את הסיכון של הגברים ללקות בהתקף לב או בשבץ. ירידה במשקל, כושר גופני כללי - סקס הוא פעילות גופנית. פעילות מינית נמרצת יכולה לשרוף 200 קלוריות - כמו בריצה של 15 דקות או משחק סקווש נמרץ. הדופק באדם שמגורה מינית עולה מכ-70 פעימות בדקה ל-150, ממש כמו אצל אתלט בשיא המאמץ. חיזוק הגוף - סקס ממריץ גם את ייצור הטסטוסטרון, מה שמביא לחיזוק העצמות והשרירים. במהלך יחסי מין מופעלים שרירי האגן, הירכיים, הישבן, הזרועות, הצוואר והחזה. הפחתת דיכאון - כך עולה ממחקר שנערך בשנת 2002 בקרב 293 נשים. הפסיכולוג האמריקאי גורדון גאלופ דיווח שהמשתתפות שהיו פעילות מבחינה מינית ושבני זוגן לא השתמשו בקונדום - נטו פחות לדיכאון, בהשוואה לאלה שבני זוגן השתמשו בקונדום. משערים שזה קשור לפרוסטוגלנדין, הורמון שנמצא בזרע, ויכול להיספג בדרכי המין של הנשים, ובכך לווסת את ההורמונים הנשיים. שיכוך כאבים - מייד לפני אורגזמה עולות רמות ההורמון אוקסיטצין פי 5 מהרמה הנורמלית שלהן. זה גורם לשחרור אנדורפינים, שמקילים כאבים מכל הסוגים - מכאב ראש, דרך כאבי ארתריטיס ועד מיגרנה. אצל נשים סקס גם מעודד ייצור אסטרוגן, שיכול להפחית כאבי וסת. הפחתת התקררויות ושפעת - חוקרים מאוניברסיטת ווילקס בפנסילבניה מצאו שלאנשים שעושים סקס פעם-פעמיים בשבוע יש רמות גבוהות יותר ב-30% של נוגדנים המכונים אימונוגלובין A, אשר ממריצים את מערכת החיסון. ושליטה טובה יותר בשלפוחית השתן . בקיצור, הרבה יתרונות בריאותיים. מאחלת לך שנה טובה ובריאה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.eftatmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות