שאלה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

03/09/2015 | 21:20 | מאת: אדווה

הי אפרת, איך טיפול יכול לסייע בדימוי גופני נמוך (שוטחת חזה) אני רוצה לציין שכל הדימוי נוצר בגלל החברה ומאז אני לא יכולה להשתחרר מזה זה מנהל אותי למשל אם מתגפפים אז ירגיש שמרופדת מפחדת שיצחק או יעיר הערה... כבר קרה לי. כל הזמן יש הערות לאנשים.. ואני לא השטוחית היחידה אבל זה נחשב ללא יפה או אסטתי בעיני החברה וכנראה שגם לי קשה להתגבר על זה ולהשלים עם גופי. מצחיק שדווקא רגליים עבות החברה מקבלת.. דבר נוסף, איך אפשר לטפל מרתיעה מגברים!! לא כולם כמובן :) אלא רק מפני בנ"ז פוטנציאלים. אני כבר ממש חוששת לצאת לדייטים. אין כאן מקום לפרט אבל הבנתי שיש לי בעיה בבחירת הבחורים שאני נענית לצאת איתם. כל המפגשים שלי איתם נגמרים בערך אחרי דייט ראשון שני ( מצידי) כי אני לא מסכימה להתנהגות שלהם תמיד רוצים לנשק ולא בסוף הדייט כמו שאת חושבת, מזמינים לדירה.. מטרידים אותי מינית כבר היו כמה סיטואציות.. אני אציין שהייתי במפגש אצל פסיכולוגית בקשר לזה והיא אמרה שאני סוג של קורבן.. כעסה על זה שאני לא מעמידה במקום אבל מההלם אני שותקת סתם לדג' במקום עבודה חדש אחד העובדים שנכנס איתי למעלית חיבק אותי.. חוץ מלבכות בבית לא הגשתי תלונה או העמדתי במקום.. יוצא מצב שאני בלופ מסרבת לצאת ואז אחרי שנתיים שלוש שיוצאת שוב אותו סיפור המגע הזה שלהם לא נעים לי למה לאחרות זה לא ככה?. יש המון מקרים זה לא המקום לפרט.. אני ויתרתי על זוגיות כי בעצם מעולם לא ידעתי מה זה דמות גברית/ אבהית אוהבת.. כמו שכולן רוצות חבר שידאג להן וכו' ורותות להתחתתן אצלי זה נתפס כדבר שלילי גברים כוחנים שרוצים מין. אשמח לדעת מה בעצם כולל טיפול אני מנסה לעבוד על עצמי למשל בקשר לדימוי גוף אבל בכל פעם שמישהו מתחיל איתי אני נכנסת ללחץ מזה.

שלום לך את מתארת כמה קשיים בדברייך. האחד זה קושי עם דימוי הגוף הנמוך שלך- ומה את יכולה לעשות כדי לשפר אותו? השני זו החרדה שלך מגברים ואיך את מצליחה להתגבר עליה? השלישי זה איך את יוצרת קשר או זוגיות עם גברים? והרביעי זה איך את אומרת " לא" או מביעה את רצונותייך מול גברים או הטרדות. מניחה שבאמת נכון לך להגיע לטיפול מיני פסיכולוגי שיסייע לך בשיפור דימוי הגוף, חיזוק בטחונך העצמי והנשי ולימוד טכניקות התנהגותיות קוגנטיביות להתגבר על חרדה כמו גם טכניקות ליצירת קשר. יש לך הרבה עבודה כאן ואם יש לך מוטיבציה לשנות, מציעה לך כבר להתחיל לעבוד על הדברים. הקשיים שלך מאד עמוקים ולקשיים כאלה צריך בעיני עזרה מקצועית. שתהיה לך שנה טובה ומאושרת אשמח לסייע אם יש עוד שאלות במייל [email protected] אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות