חוסר התאמה בטמפרמנט מיני

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

29/06/2015 | 21:34 | מאת: א'

שלום, אני נשואה מזה שנתיים לבעל מקסים וסבלני. המין בניינו הוא טוב בה'. הבעיה היחידה היא שהתדירות שנעשה המין אינה מספקת את בעלי. אני מסתפקת פעם ב10 ימים ובעלי מבחינתו כל יום ואף יותר. הוא בא מנוסה לחיי מין והוא בשבילי הראשון. יש לציין שרמות הורמונים אצלי השתנו בעקבות לידה ועכשיו גם הריון שני. בעלי מבין זאת אך מתקשה מכוון שאנו דתיים החוזרים בתשובה ווהוא שומר את הברית. לכן לא מסוגל להשתחרר. איך ליצור חשק בתקופה כזו? איך להעביר מסר שרק פעמים בשבוע מספיק? תודה א'

שלום לך פערים בטמפרמנט המיני הם משהו שאני נתקלת בו די הרבה אצל זוגות. בעיקר אצל נשים אחרי לידה שעסוקות עם תינוק, חוסר שינה והסתגלות לגוף אחר שהשתנה, השפעות הורמונליות ולאורח חיים חדש ולפעמים תובעני יותר. בטח שיש לך תינוק בבית ואת גם כרגע בנוסף בהריון. נשים אחרי לידה מדווחות על חוסר זמן לעצמן, לדברים בסיסיים כמו זמן לבד, זמן שינה, זמן לאכול, לטיפוח וכשהן עסוקות בטיפול בתינוק ואין זמן לנוח ולחשוב קצת על עצמן פעמים רבות גם החשק בורח. אחרי לידה הסקס כאילו צריך להיבנות מחדש בזוגיות, כמו בפעם הראשונה. חשובה כאן התקשורת = אתם צריכים לדבר על זה. את צריכה ליזום שיחה עם בעלך , להסביר לו מה אולי קשה לך היום, מה את חשה, למה את זקוקה.. שלא לדבר על העובדה שאת בהריון שני ועוד לא בדקנו איך ההריון הזה משפיע עלייך...חשק הוא לא רק גופני, הוא גם ריגשי והוא מושג במצב של רווחה פיזית ונפשית ורוגע...ופניות. מניחה שעם שיחה כנה ושיתוף פעולה של בעלך אולי תוכלו למצוא פתרון שיתאים לשניכם ויתחיל מחוץ למיטה.. מה בכלל יעורר אצלך חשק היום בחיים?..למה את בכלל זקוקה עכשיו? פיזית ונפשית. שם לדעתי נכון שתתחילי. אם תיראי שאת מתקשה ליזום זיחה כזו או שאתם לא מצליחים לדבר, תמיד תוכלי לפנות לכמה שיחות יעוץ עם מטפל מיני מוסמך. אשמח לסייע בכל שאלה בהמשך אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות