איך מדברים?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

16/05/2015 | 23:46 | מאת: מלודי

היי, אני בחורה נשואה עם ילדים, די "רגילה", ובסה"כ טוב לי בחיי אני מטופלת כבר תקופה אצל מטפלת מינית מוסמכת. כשהייתי ילדה , עברתי איזשהיא "התנסות" מינית ע"י מישהוא שאותו היכרתי אני לא יודעת להסביר מה בדיוק קרה, ואני גם לא ממש זוכרת ...פשוט עשיתי זאת מרצוני החופשי ולא ידעתי שזה לא בסדר. כיום, הרבה פעמים שאני ביחד עם בעלי, בחוויה שלי - זה כאילו "הוא" שם. ואז אני חשה מנוצלת ולא מסוגלת יותר להמשיך. מעולם לא סיפרתי לאף אחד על מה שקרה וכעת אני מאוד מאוד מתקשה לדבר על כך בטיפול...ולא מסוגלת לבטא במילים את הגועל שאני חשה כלפי מה שקרה..ובעיקר כלפי האיבר הזה שלהם שאותו אני שונאת יותר מכל.. אני מתקשה לנסח את שאלתי, ורק רוצה לדעת איך "מדברים על זה" בטיפול? אני פוחדת שאולי היא לא תאמין לי (כי אני באמת לא זוכרת), או שזה יישמע לה מגעיל (כי זה באמת כך)... אני נלחצת רק מעצם המחשבה... תודה רבה

שלום לך, אני שומעת את מצוקתך. אכן, לבוא ולדבר על מין ועל קשיים במיניות ובטח על חויה לא נעימה או טראומטית שעברת זה לא דבר פשוט, בטח עם האנשים הקרובים לך ובטח ובטח עם רחוקים יותר. איני יודעת כמה זמן את בטיפול ואיזה קשר את מרגישה שנוצר עם המטפלת? האם את חשה בנח בכלל בנוכחותה? האם יש דברים אישיים שאת כן מצליחה לספר לה? האם על נושאים אחרים שקשורים במיניות את כן מצליחה לדבר? את נמצאת היום בטיפול מיני אצל מטפלת מוסמכת וזה באמת המקום לדבר על רתיעה מאיבר מין גברי, ועל מה שאת מרגישה שעוצר אותך . לא משנה מה הסיבות, מה את זוכרת או לא זוכרת, את יודעת וחשה מה קשה לך ואם לא תדברי על כך לא תוכלי להתחיל ולטפל בזה ולהקל על עצמך. פעמים רבות אנשים שחוו טראומות מיניות חוששים שאם יספרו לא יאמינו להם, אך מה שרלוונטי כאן זו החוייה שלך ולאן זה לקח אותך, אפילו פחות ממה שבאמת קרה. כי מה שאת "סוחבת" איתך משפיע על האופן שבו את חווה מיניות היום. את חוששת מהשיפוט של המטפלת אותך, אולי " תיגעל" או משהו כזה.. את מנסה לשמור עליה.. אל תדאגי- מטפלים מיניים מוסמכים עברו הרבה שעות שיחה על מיניות והמטפלת תהיה בסדר ואני די בטוחה שלא תשפוט אותך על כלום אלא תנסה לעזור לך. את כאן צריכה קודם כל לעזור לעצמך והמטפלת יודעת איך להתמודד עם הנושאים האלה והיא בטוח תהיה בסדר. נצלי את ההזדמנות שאת בטיפול ואולי ספרי דברים בהדרגה, אם קשה לך, ולא בבת אחת. בתור התחלה שתפי בכך שיש לך קושי, אחר כך מהו וכך לאט לאט. אם לא תדברי על כך, לא תוכלי לפתור זאת. בברכה ומאחלת לך הצלחה בהמשך אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות