טיפול

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

06/12/2014 | 21:50 | מאת: ורד

שלום אפרת, הייתי בטיפול מיני (וגיניסמוס, כתבתי כאן בעבר) ועזבתי . הרגשות שלי בטיפול נעו בין פחד מהמטפלת, כעס עליה, וגעגוע בין הפגישות. בפגישה האחרונה שלנו הרגשתי שהיא אובדת עצות ולא יודעת כבר איך להתנהל מולי, והיא אפילו אמרה לי שהיא מיואשת ומתוסכלת. ומאז, אני מרגישה שלא מסוגלת לחזור ולהגיע למפגשים. אני לא מסוגלת לראות אותה, לא מסוגלת לשמוע את קולה, ונרתעת מהמחשבה להיות איתה באותו החדר. חדר סגור , קטן ומחניק... כמובן שאין לי שום דבר אישי נגדה, היא אמנם לא האדם הכי נחמד שיש - אבל אני מעריכה אותה ומחבבת אותה... הבעיה היא, שאני מאוד מאוד מתגעגעת אליה...אני מרגישה שהיא מאוד חסרה לי...ונכון שהזמן עושה את שלו ושזה יחלוף...אבל, מתי? ניסיתי ללכת למטפלת אחרת, אבל לעבור שוב את כל השאלות בפגישה הראשונה ועד שמכירים ומתרגלים...זה גם כן לא פשוט בשבילי אני מרגישה שהכול סוגר עליי ושהבעיה שלי לא תיפתר אף פעם...

ורד שלום, מעבר למילים שלך אני שומעת שנוצר קשר מאד קרוב ומשמעותי עם המטפלת, אולי אפילו תלות מסויימת. את מתארת המון רגשות לא פשוטים שאני תוהה אם נאמרו על ידך בטיפול או שהשארת אותם חבויים מתחת לפני השטח. יתכן שרגשות אלו( שיכול להיות והן השלכה של יחסים עם דמויות משמעותיות בחייך) במידה ולא דוברו מעל פני השטח עצרו בעדך ומנעו ממך להתקדם. את מתארת רגשות מאד עוצמתיים כמו כעס, פחד וגעגוע שהם לא דבר של מה בכך... רק פחד כבר יכול לעצור אותך ולמנוע ממך להתקדם. איני יודעת מה כל הסיבות בגינן הטיפול הסתיים וחסר לי חלק נכבד מהתמונה, אך אני מניחה שאם החלטת לסיים את הטיפול היו לך את הסיבות שלך. הגעת למטפלת אחרת, איני יודעת איך הרגשת איתה והאם איתה חשת יותר בנח- אך אני מבינה ממך שהיה לך קשה ללכת לשלב הראשוני של יצירת קשר.. שלצערי הוא הכרחי בטיפול. על המטפלת החדשה טיפה להכיר אותך ואת הרקע שלך כדי לאבחן ולראות את התמונה נכון לפני שמתחילים בטיפול. מה שאני כן יודעת הוא שיש לך כן את היכולת ליצור קשר כפי שיצרת עם המטפלת הקודמת ואם בטיפול החדש תשתפי יותר בקשייך וברגשותייך החזקים אולי אז הדברים ייראו אחרת. מאחלת לך המון הצלחה בהמשך וגם אופטימיות ואת וזמנת בכל שאלה שתהיה לך שוב. בברכת חג שמח אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות