בעלי לא מוכן לקבל מחווה חיובית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

29/10/2019 | 20:28 | מאת: גלית

האמת אני אובדת עצות. בעלי אדם מדהים משקיע, ונותן מעצמו למעני למען הילדים למען הבית. תמיד מפתיע בימי הולדת ואירועים עם רעיונות מקוריים תמיד מראה אהבה. הבעיה היא שהוא לא מוכן לקבל מחוות חזרה ממני ותמיד הופך אותן לדבר שלילי. לדוגמא: כשרציתי להפתיע אותו עם טיול לחו''ל הוא היה טרוד כי בדיוק קבעו לו ''פרוייקט'' ולא נהנה בכלל. יש לציין שבדקתי מראש עם הבוסים שלו שהוא יהיה פנוי. ימי הולדת בכלל אין מה לדבר, והוא מצהיר שיש לו אותי והוא לא צריך כלום. זה חמוד בתחילת קשר אבל אחרי 11 שנות נישואין זה מרגיש רע. כשפעם דיברתי איתו על מה אני יכולה לעשות למענו הוא התאמץ ומצא כמה דברים שלא באים בחשבון מבחינתי או שאיני מסוגלת להם(כמו בקשות מיוחדות במיטה או לבקש ממני להתחבר עם חברים שלו שאני לא מעוניינת בחברתם או לחייך יותר). כשאני נענית בשלילה לבקשות או הרצונות שלו (הרוב לא דברים מיניים בכלל) הוא אומר שבדיוק בגלל זה הוא לא מבקש כי כבר מכיר אותי והוא יודע שמה שהוא רוצה אני לא רוצה או לא יכולה לספק. למעשה כבר כמה חודשים שהוא דוחה כל נסיון מצידי לעשות למענו כל דבר, אפילו להכין לו קפה ומנגד הוא ממשיך להציף אותי באהבה וסיוע בכל פיפס שאני אומרת שקשה לי, אפילו שלא התכוונתי לבקש עזרה. מלבד זאת, כאמור, מקיימים יחסים ומנהלים בית טוב ביחד. אני מתבשלת לאיטי על אף שאמרתי לו שזה מפריע לי, אבל פוחדת שאתפרץ ואצא מכל הסיפור כפויית טובה.

שלום לך על פניו נשמע שיש לכם יחסים טובים ואהבה . עם זאת , נשמע כי יש לכם קושי בלדבר על הדברים שמתחת לפני השטח, הדברים שאתם באמת רוצים או צריכים והדברים שבאמת מטרידים אתכם. אתם חוששים מהתגובות הרגשיות אחד של השניה ומחזיקים דברים בבטן, מה שלא יכול להימשך לאורך זמן. בקיצור: אתם צריכים ללמוד לדבר ולתקשר יותר זה עם זו . להקשיב לצד השני ולהבין אותו. בהמשך יוכל להגיע שינוי התנהגותי, אך רק לאחר תהליך של הקשבה, אמפטיה והבנה. מה שאני מציעה לכם הוא טיפול זוגי מיני שיתייחס גם לזוגיות וגם למיניות . טיפול שבו תלמדו לדבר זה עם זו, להקשיב ולהבין את הצרכים העמוקים אחד של השני.. לפחות בשלב הראשון. אשמח לסייע מייל: efrat_manor@ yahoo.com. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות