מיניות בילדים - איך מטפלים בעניין הזה?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

29/10/2019 | 02:20 | מאת: ברק

התוודעתי לאחרונה למקרה בבית הספר של ילדי על תכתובת וואטסאפ של בן ובת בגילאי 12-13 על כוונתם ''להזדיין''. ודיון בינהם על איך ואיפה וכו'. האמת שהזדעזעתי כי בני בגיל קרוב מאוד והסכמה לדעתי כמעט חסרת משמעות(לדעתי אין לילדים בגיל הזה עדיין הבנה לגביי השלכות קיום יחסים מהבט רגשי, הריון ומחלות מין). חוץ מאשר השיחה הבנאלית על כך שסקס אינו מה שרואים בפורנו, ולכבד ולהשתמש באמצעי מניעה וכמובן נושא ההסכמה - האם בגילאי 12-13 ילדים בכלל מבינים מה זה סקס על משמעויותיו? אולי אני קצת זקן בראש (אני בן 41) אבל זה נראה לי גיל ממש צעיר ולא נראה לי שהם בכלל יכולים להנות מזה אפילו... אין משהו קונקרטי שידוע לי עליו אצל ילדי אבל, כאמור גם שיחה בנאלית עשינו עם בני, וגם מערכת החינוך המיני כל כך פרימיטיבית שהנתק בין המציאות לתכנים שיש ללמד עצומים, ובכל זאת, מה עושים? אולי להציע לביה''ס להביא סקסולוגית לשיחה פתוחה וכנה?

שלום לך אין לי בכלל ספק שלילדים בני 12-13 אין הבנה אמיתית ועמוקה של משמעות נושא מיניות או יחסי מין. אני חושבת שהרעיון שלך לשוחח עם בית הספר או עם היועצת הוא מאד נכון. הם צריכים להיות מיודעים בצורך הקיים בידע על מיניות לילדים כדי למנוע קשיים והתנהגות מינית לא נכונה . נכון ליידע אולי גם עוד הורים בצורך ולהביא את ההורים או דרך ועד ההורים לבקשה להבאת סקסולוגית או מחנכת למיניות לבית הספר, שתיתן לילדים מידע נכון ומותאם לגילם על מיניות ויחסי מין. בברכה אפרת מנור מטפלת מיית מוסמכת www.efratmanor.com www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות