האומנם ניתנת אומנות הפיתוי ללמידה?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

12/10/2019 | 21:50 | מאת: אליהו

לאחר קריאה על סרט העתיד להתפרסם, ''בית הספר לפיתוי'' המפרט כיצד נשים ברוסיה לומדות איך לפתות גברים עשירים ומיומנויות שונות הקשורות להליכה, יציבה, ריקוד וגם מיומנויות הקשורות במין ובמקביל לכך קיימים ''מדריכי פיתוי'' שבמקרה הרע הם מהווים מטרד אבל במקרה הטוב הם ממש מביאים גברים חסרי ביטחון להשגים זוגיים לפי רצונם (להביא ידידה למיטה, להשיג הרבה סקס או קשר ארוך טווח), אלו מבוססים על תהליכים מאוד סכמתיים ופעולות מוגדרות מראש, מעיין בנק תרחישים ותגובות. ומנגד, קיים גם הספר ללא סופר משנות ה-60 נדמה לי ''המדריך לאישה חושנית'' שמפרט איך לעשות הכל. השאלה שלי, אם קיים מודל אוניברסלי שמתאים ליותר ממחצית האוכלוסייה לצורך תחילת אינטראקציה ומינית וכולל מאפיינים שמושכים ומגרים ונעימים לרוב האנשים - מדוע לא מלמדים זאת וזה מעיין סוד בתשלום? אני עד לשני מכרים שללא ספק חייהם השתנו בעקבות סדנאות ''פיתוי'' וצפיתי בסרט שנעשה בעבר על נושא הנשים ברוסיה שמראה שהן לומדות בקבוצה איך לעשות מין אוראלי נכון ומתאמנות על ויברטורים. זה היה מוזר לצפייה, אבל כנראה שכן יש צורה עיקרית שבה מין אוראלי, למשל, נעים לגבר. אני אוסיף שגם יש גברים ונשים שבלי לעבור סדנאות למדו בעצמם מעצמם איך לענג בצורה נהדרת. כמעט באף אחד מהמקרים אין שאלות מכוונות לפרטנר/ית תוך כדי אלא פשוט הבנה עמוקה של משהו שכדאי שכולם ידעו, לא? בהמשך, ובסתירה לרוב מה שמדברים עליו, החוויות המיניות הטובות ביותר שלי היו עם בנות שלא שאלו ולא ביקשו הכוונה, וגם משיחות עם נשים, הגברים הטובים ביותר במיטה הם ה''לא מתחשבים''. אלו שעושים ולוקחים בלי לשאול, ולא אלו ה''המכילים'' והממתינים בסבלנות. דעתך מעניינת אותי בנושא, ואם יש לך ספר מומלץ אשמח גם להפנייה אליו.

שלום לך אני לא חושבת שיש חוקים אוניברסלים שאפשר ללמוד באוניברסיטה מהסיבה הפשוטה שכל אדם גבר או אישה שונה וייחודי ויש לו את הצרכים וההעדפות שלו... שונים גם באופן יצירת הקשר, וגם מבחינת העדפותיהם. אתה מדבר על לימוד " טכניקות אוניברסליות" ושוב גם כאן, כל אחד ואחת זקוקים לקשר אחר, מגע אחר, התחלה אחרת. לגבי התנהגות בזמן המגע המיני, אני חושבת שנושא ההתחשבות או אי ההתחשבות הוא לא הנקודה, אלא אתה מדבר על תחושה של " זרימה" של הארוע המיני.... אני עדיין תומכת בנקודה שצריך לדבר על העדפות מיניות, צרכים מיניים, אולי לא בהכרח בארוע המיני עצמו.. אבל תקשורת מינית היא דבר מאד חשוב בין בני זוג. שגורמת לבני הזוג להכיר יותר ולהרגיש נח מבחינה מינית וגם היא גורמת לזרימה של המיניות אבל בצורה יותר מדוייקת. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות