האם זה נקרא לתקן דבר לא שבור?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

25/09/2019 | 08:33 | מאת: חנן

אנחנו נשואים בני 40 והסקס סה''כ בסדר. אשתי תמיד משתמשת בפוקט רוקט כדי לגמור. ככה כבר אולי 11 שנה. לפני כן היא הייתה רודפת אחרי האורגזמה החמקמקה וזה היה לוקח המון זמן. עם הפ''ר זה לוקח דקותיים מקסימום. חשבתי לאחרונה שאולי הגירוי הזה חזק מדי וצריך לחזור לעבודה פנימית, להתחבר לרגש, ושהאורגזמות האלו הן סימון ''וי'' ולא ממש ממלאות. כשדיברתי איתה על זה היא אמרה שכן פעם הייתה גומרת גם ממין אורלי או מגע יד כי הייתה יותר צעירה וחרמנית וזה בא לה בקלות אבל גם דרש מאמץ והיום היא צריכה משהו שיביא אותה צ'יקצ'ק לאורגזמה כי לדבריה ''כבר חצות, וצריך לקום מחר לעבודה...אין זמן לענינים''. אמרתי לה שלדעתי היא מפסידה עומק של חוויה מינית שיכול ממש להשליך גם על שאר תחומי החיים לסייע לה להיות חיונית יותר ושמחה יותר. היא טוענת שזה לא מפריע לה ולא צריך לתקן מה שלא שבור ואני חושב שהיא מתחמקת מעבודה עצמית קשה שיכולה להביא אותה לפסגות. אז מה נכון?

שלום לך אין נכון או לא נכון.. ה" נכון" הוא עניין מאד סובייקטיבי... יתכן שאשתך התרגלה לסוג מסויים של מיניות או הגעה לאורגזמה וחשה שאין לה כח " להשקיע" בכך מאמץ.. מסיבות שונות, אם זה חוסר חשק, או מעצורים אחרים... אך העובדה שאתה חש כי יתכן ודבר זה מפריע או פוגע במיניות הזוגית של שניכם יחד, מצדיקה אולי פנייה לטיפול מיני לבדיקת הנושא. ברור שאם יש ביניכם דברים טובים שכבר קיימים במיניות זה נהדר... ובדברים ה" שלמים" או ה " לא שבורים" אין סיבה לגעת... אולי רק שדרוג קטן של מה שמפריע.. וגם זה בסדר גמור... כדי למנוע תסכול אצל אחד מכם או אצל שניכם.. שווה לבדוק את הדברים לעומק ולהבין מה הסיבות. הבחירה אם לעשות שינוי או לא, היא כבר שלכם ושלכם בלבד. במידה ותפנו לטיפול, זה לא אומר שצריך לתקן ולשנות הכל, אפשר לנסות לעבוד ולבדוק רק את מה שאולי מפריע, וגם זה בסדר. בכל מקרה, מאחלת לכם הצלחה בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות