מהות הטיפול הזוגי-מיני

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

19/06/2019 | 14:53 | מאת: טל

אשתי ואני פנינו לטיפול סקסולוגי עקב מתחים שעלו בזוגיות בהקשר המיני. אנו נשואים 12 שנים, 3 ילדים, בית שרכשנו, עסק שהקמנו וסגרנו ביחד ולמעשה בכל הפאן הטכני של החיים כמו ניהול משק בית, אנחנו צוות מנצח. בעניין המיני יש ממש פער בין הרצונות שלה ושלי ובעיקר דברים שהיא לא מוכנה לעשות ואני לא לוחץ אבל מתוסכל. הסקס מבחינתה מספק ומבחינתי בינוני ומטה, במיוחד בהשוואה לבנות הזוג הקודמות איתן היה סקס עילאי לאחר כ-6 מפגשים אני מתחיל לחשוב שמהות הטיפול היא לאתר את מוקדי המתח בינינו ולהבין אותם. כלומר, בעיקר שאני אבין את חוסר הרצון ואקבלו. אני רואה שהמצב כזה שאני נותן ונותן (כבר דשנו בנושא שמיניות האישה היא לא מ-0 ל-100) ודואג למסאז ממושך, והכנת האוירה המתאימה והיא לא נדרשת למחוות או מאמץ שמוציא אותה מאזור הנוחות. כבר דיברתי על כך עם המטפלת ונראה כי בסוף לעולם הדברים לא יקרו כפי שרציתי, ואצטרך להשלים עם התסכול - נקודת הפתיחה פחות כמה מאות שקלים. האם ניתן לפנות לאורולוג בבקשה לטיפול מדכא יצר בזריקות כמו שנותנים לאנסים כך שהיצר והחשק ירדו וכך למעשה לא אחיה בתסכול הממושך.

19/06/2019 | 17:08 | מאת: גלעד

לא מומחה אבל לא נראה לי שיתנו לך זריקות לסירוס כימי בגלל קשיים בזוגיות. אם המצב חסר תקנה ואשתך עיקשת לגבי מה שמגרה אותך כדאי שתשקול עם המטפלת לפרק את החבילה במיוחד אם אחרי כל כך הרבה זמן היא לא מוכנה לבוא לקראתך. לא מכיר אותך אבל בהחלט שכיח מאוד שהגבר עושה בשביל האישה והאישה לא עושה בשביל הגבר כך שגם לא בטוח שבסיבוב הבא תהיה מרוצה. בהצלחה

שלום לך אני חושבת ששש פגישות שעיקרן אבחון בשלב הראשוני בטיפול, עדיין לא אמורות להביא לשינוי כל כך גדול. השינוי נעשה בצעדים קטנים ונראה כי אתה בשל תסכולך רוצה שינוי מהיר ואין לך סבלנות לחכות שהתהליך הטיפולי ייעשה את שלו וישפיע. מה שאני מציעה לך הוא לשתף את תסכוליך עם המטפלת ולבטא זאת גם מול אשתך בטיפול הזוגי מיני. בעיני הלכת לפתרון קיצוני ביותר... וסירוס כימי הוא באמת לא הפתרון !! אין שום סיבה שבגינה תדכא את המיניות שלך, אתה פשוט מיואש ופתרון קיצוני שכזה לא יהפוך אותך ליותר מאושר, מעבר לכך שאף אחד לא ישתף עם הרעיון פעולה... מציעה לך לאזור סבלנות ולשתף בכנות ופתיחות בקשייך. אתם בטיפול ולתהליך השינוי יש את הזמן שלו.. מבינה את היאוש והתסכול שלך והפתרון הוא לא לשמור אותו בפנים או לדכא אותו, אלא לאוורר אותו, לדבר עליו ולשנות את המצב. מאחלת לך הרבה אורך רוח . בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

24/06/2019 | 21:21 | מאת: טל

תודה על המענה. מטרת המטפלים היא להביא מזור לכאב המטופל. לא? אם אני חי בתסכול ממושך, ללא פתרון שמשביע את רצוני מדוע לא לעקור מהיסוד את מה שמעיב וחונק כל חלקה טובה? שיתפתי את הנושאים עם אשתי והמטפלת הזוגית-מינית ונראה שלאחר עידוד לאוורר ולדבר אני מדבר על דברים שפוגעים באשתי ומרסקים אותה כך שנושא האוורור מוציא מפלצות מהארון שגורמות סערה נוראית לאחר המפגשים הטיפוליים במקום להקנות שיפור. אין לי הקלה ואצל אשתי נראה שיש הרגשה רעה יותר. אשתי הבהירה לי שחלק מהעדפות שלי במיטה לא יקרו ואין מה לנסות. לכן, אני שוקל בכל זאת ליטול תרופות שידכאו טסטוסטרון כך שהמשיכה שלי אל אשתי או בכלל חרמנות לא יגרמו לי תסכול בשארית חיי.

מנהל פורום מין ומיניות