ירידה בתפקוד המיני אחרי גיל 50

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

23/02/2019 | 15:52 | מאת: DT

שלום רב אני בן 51 ולאחרונה מרגיש ירידה ביכולת המינית שלי היחסים עם אשתי אמנם לא כמו פעם אך עדיין מקיימים יחסית באופן תדיר. חשבתי על שמוש בויאגרה או תחליפיה מה דעתך?

שלום לך לירידה בתפקוד המיני בגילך יכולות להיות מספר סיבות.החל ביחסים עם אשתך ואופיים שאולי משפיעים עליך רגשית, ידוע שהקשר עם בת הזוג מאד משפיע על החשק. כמו כן, עם הגיל ישנו שינוי וישנה האטה של התגובה המינית ואין להשוות תפקוד מיני של גיל 20 לתפקוד מיני של גיל 50 ונכון לראות אא יש שינוי רלוונטי לגיל או אולי לשינויים הנילווים אליו כמו ירידה בטוסטסטרון למשל שיכולה לגרום לשינויים בתפקוד המיני אצל גברים. איני יודעת מה מצבך הנפשי, האם אתה מאד עמוס או לחוץ בחייך? מה מצב רוחך? מצב בריאותך? יכולים כפי שאתה מבין להיות המון גורמים שייתכן ומשפיעים על הירידה בתפקודך וצריכים לבדוק אותם אחד אחד.. לפני שחושבים מה סוג הטיפול הנכון לך. לתת ויאגרה ,אם אתה מתמודד עם משהו עמוק יותר ,הוא כמו לתת אקמול לסתימת שורש... לא בטוח שזה הפתרון הנכון לפני שבדקנו מה הסיבות לירידה בתפקודך המיני- הפיזיות, החברתיות והרגשיות. מה שהייתי מציעה לך הוא מספר דברים, ללכת להידבק אצל רופא משפחה או אורולוג כדי לבדוק את מצבך הפיזי והבריאותי. לפנות למטפל מיני מוסמך לבדיקת מצבך הריגשי או השפעת היחסים הזוגיים בהם אתה נמצא , או לבדוק השלכות של סיטואציות אחרות בחייך על מצבך הריגשי. רק לאחר חקירה מעמיקה של מצבך מכל ההיבטים ניתן יהיה לחשוב מה הטיפול הנכון עבורך. אשמח לסייע בהמשך [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות